Gazete Vatan Logo

YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar!

YKS ek tercihler için bekleyiş devam ediyor. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar üniversite kayıtlarının tamamlanmasını ve boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor. Gözler ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite ek yerleştirme işlemleri, kayıtların tamamlanmasını takiben YÖK’ün ÖSYM’ye kayıt yaptırmayan öğrencilerin kontenjanlarını bildirmesi sonucunda belli olacak. Peki, YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar!

YKS’de 2. tercih dönemi bekleniyor. Gözler ÖSYM’ye çevrilirken üniversite kayıt döneminde kayıt yaptırmayan öğrencilerden kalan boş kontenjanlar belilenecek ve üniversite ek yerleştirme süreci resmen başlayacak. Pek çok kişi kayıtların başlamasıyla birlikte sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor. Peki, YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları başladı. Kayıtlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Kayıtların tamamlanmasının ardından YKS ek yerleştirme takvimi açıklanacak. Boş kontenjanlar da kayıt yaptırmayan öğrencilerin YÖK tarafından ÖSYM’ye bildirilmesiyle birlikte netlik kazanacak. Henüz kayıt işlemleri tamamlanmadığından üniversite ek yerleştirmeleri için tarih belirtilmedi.

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Haberin Devamı

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

YKS ek tercihler ne zaman yapılacak 2022 üniversite ek tercih kılavuzu yayımlandı mı Gözler YKS 2022 ek tercih tarihlerinde

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Haberin Devamı

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.