Gazete Vatan Logo

Üst üste ruh sağlığı raporu ruhunu bozdu, bir ip buldu...

Antalya’da adli tıp kurumunun ’ruh sağlığı bozulmamıştır’ raporundan 10 gün sonra yaşamına son veren cinsel istismar mağduru 15 yaşındaki Rüya Duman davası kapandı

Üst üste ruh sağlığı raporu ruhunu bozdu, bir ip buldu...

Antalya’da yaşayan 24 Ekim 2000 doğumlu Rüya Duman’ın annesiyle babası, kendisi daha küçük yaştayken ayrıldı. Velayeti babasına verilen küçük kız, daha sonra yurda yerleştirildi. İkinci evliliğini yapan anne Habibe K., Rüya 8 yaşına geldiğinde yanına aldı. 2014 yılının 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldıktan sonra annesi, Rüya’yı üvey babası Cihan K.’ın çalıştığı Karaalioğlu Parkı yanındaki oto yıkamacıya gönderdi. Burada üvey babası, eve gitmesi için otobüse bindirdi. Rüya, bir durak sonra inip Kaleiçi’nde metruk bir alana gitti. Burada küçük kızı gören 32 yaşındaki Cevher A.P., polis olduğunu iddia edip “Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum. Karakola gideceğiz” dedi. Cevher A.P., daha sonra Rüya Duman ile birlikte otobüse bindi. Cevher A.P. ile kızın durumundan şüphelenen bir kadın yolcu, Güzeloba Mahallesi’nde otobüsten inen ikiliyi takip etti. Küçük kızın bir sitenin zemin katındaki daireye götürüldüğünü gören kadın, polise haber verdi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Cevher A.P., kızın bağış toplamak için eve geldiğini iddia etti, ardından 300 lirasını çaldığı iddiasında bulundu. Rüya Duman ise Cevher A.P.’nin kendisini polis olarak tanıtıp ’karakola gidiyoruz’ diyerek evine getirdiğini, sonra da kendisini okşamaya başladığını, buna izin vermediğini anlattı.

Yine o rapor saçmalığı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 Nisan 2014 tarihinde hazırlanan raporda küçük kızın ruh sağlığının bozulduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher A.P. hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cevher A.P., geçen yıl nisan ayında tahliye edildi. Kendisini kaçırmasından endişe eden Rüya Duman, eve kapandı. Mahkeme talep üzerine küçük kızın ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Rüya Duman’ın bir de Adli Tıp 6’ncı İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verdi. Kurum, ruh sağlığının bozulmadığına karar verdi. Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra kendisini evin kapısına asarak yaşamına son verdi. Rüya Duman’ın ölümüyle ilgili soruşturmadan sonuç çıkmadı. Savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

Rüya’yı hapisten gelen mektup ölüme götürdü

Kızının uğradığı istismarla ilgili davanın 12’nci duruşmasına katılan Habibe K., sanığın cezaevindeyken kendilerine mektup gönderdiğini söyledi. Habibe K., sanığın gönderdiği mektubu da mahkemeye teslim etti. Mektupta kendisini çocuk dostu bir yazar olarak tanıtan Cevher A.P., Rüya Duman’ı ise yalancılıkla suçladı. Rüya’ya yardımcı olmak için yanına gittiğini, daha sonra birlikte Işıklar Caddesi’nde otobüse bindiklerini anlatan Cevher A.P., otobüsteki konuşmalarını da bir yolcunun yanlış anladığını öne sürdü. Cevher A.P., “Kendisini asla taciz etmediğim halde 13 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. Kızınız savcıya evin içinde kahverengi bir oturma grubu olduğunu söylemiş. Anlattığına göre burada göğüslerini ellemişim. Fakat benim evimde böyle bir oturma grubu yok” diye konuştu. Cevher A.P., mektupta ayrıca Rüya’nın üvey babasının tacizine uğradığı iddialarını da yer verdi.

Haberin Devamı