Gazete Vatan Logo

Ünlü baklavacıya FETÖ’den tahliye

Seyitoğlu Baklava’nın sahipleri iş adamları Serdar Seyitoğlu ve Mustafa Seyitoğlu yargılandıkları FETÖ davasında tahliye oldular

Ünlü baklavacıya FETÖ’den tahliye

Seyitoğlu Baklava’nın sahipleri iş adamları Serdar Seyitoğlu ve Mustafa Seyitoğlu FETÖ üyeliği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıl hapis istemiyle haklarında açılan dava nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ilk savunmasını yapan tutuklu sanık Serdar Seyitoğlu, iddianamede şirketlerin ortağı olarak geçtiğini ama kendisinin şirketin Dış Ticaret Müdürü olduğunu söyledi. İmza yetkisinin olmadığını belirten Seyitoğlu, FETÖ’ye bağış yapan iş adamlarını yurt dışına götürdüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gülen’den plaket aldığına dair gizli tanık ifadelerini de reddeden Seyitoğlu, “Evimde ve işyerimde yapılan aramalarda böyle bir plakete rastlanmadı çünkü böyle bir plaket hiç olmadı” dedi.

‘Kızım kanser hastası’

Serdar Seyitoğlu büyük kızının lösemi olduğunu söyleyerek, “Bakımını annesi tek başına üstlenmiştir. Küçük çocuklarımın psikolojisi bozulmasın diye anneleri, ‘Babanız yurt dışında’ diyor. Kanser hastası kızımın depresyona girmesi an meselesi. Hayati tehlikesi var” diyerek tahliyesini talep etti. Tutuksuz yargılanan Mustafa Seyitoğlu ise savunmasında, “102 gün tutuklu kaldım. Gözaltında olduğum sırada şeker komasına girdim. 15 Temmuz gecesi namaz kılıp darbe olmasın diye dua etmiş bir insanım” dedi. Mahkeme Serdar Seyitoğlu’nun tutuklulukta kaldığı 7,5 aylık süreyi ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı