Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler kadroya alınacak mı? İşte son açıklama

Taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında günlerdir açıklamalar yapılıyor. Taşeron işçiler yapılan açıklamaları heyecanla takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan taşeron işçilerle ilgili açıklama ve detaylar bu haberimizde..

Taşeron işçiler kadroya alınacak mı? İşte son açıklama

Taşeron işçiler sabırsızlıkla kadroya alımları bekliyor. Binlerce taşeron işçi için oldukça önemli olan bu konu hakkında Başbakan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya alımı hakkıdan net bir tarih vermedi. İşte o açıklama ve detaylar...

Taşeron işçilerin kamuya alınması ile ilgilide konuşan Başbakan Binali Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım TRT'de açıklamalarda bulundu. Başbakan, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili: "Taşeron konusunda kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında polis, asker, yargı mensubu, mülki idare amiri ve sivillerin bulunduğu 40 bin 29 kişinin gözaltına alındığını, 5 bin 187 kişinin gözaltındaki işleminin devam ettiğini, 20 bin 355 kişinin tutuklandığını, kamu kurumlarında 79 bin 900 kişinin görevden el çektirildiğini, 5 bin 14 kişinin de kamu görevinden çıkarıldığını bildirdi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

" OHAL kapsamında da bir takım önlemler alındı. Terör örgütünün çökertilmesine yönelik. Bu bağlamda FETÖ'nün elinde bulunan sağlık ve eğitim kuruşularına el konuldu. El konulan özel sağlık hastaneleri 35, öğretim kurulu sayısı 1061, yurt sayısı 800, kurs etüt merkezi 223, vakıf asyısı 129, dernek sayısı bin 125, üniversite 15, sendika 19, basınla ilgili dergi, gazete, haber ajansı 16, radyo sayısı 23, gazete sayısı 45, yayınevleri 29 ve 4262 kurum ve kuruluşa el kondu. Kamuda görevden el çektirilen kişi sayısı toplamda 79 bin 900 kişi."

"Darbe yapmaya kalkanlar darbe yedi. Böylece darbe bastırılmış oldu. Ondan sonraki süreç, uzun süreç. Burada 40 yılın birikimi bir yapıdan bahsediyoruz. Saydam olmayan, kafalı bir örgüt. Titiz bir çalışma yapma ihtiyacı var. Biraz zaman alacak. Bu darbeyi ortaya çıkartan sebepleri ortadan kaldırmak çalışması yapıyoruz. Gelecekte buna benzer bir kalkışmanın olmaması için OHAL ilan edildi. Bu çerçevede tedbirleri alıyoruz."dedi.