Gazete Vatan Logo

Şükür ile Şahin’i sildiler!

Şükür ile Şahin’i sildiler!

İktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilimde AK Parti’den istifa eden eski futbolcu Hakan Şükür’ün adı İstanbul Sancaktepe’deki stadyumdan silindi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in adı da memleketindeki otogardan kaldırıldı.

Sancaktepe’de 2010 yılında hizmete giren Sancaktepe Belediyesi Hakan Şükür Stadyumu’nun tabelası, önceki akşam saatlerinde kaldırdı. Belediyeden alınan bilgiye göre, tabelanın kaldırılması için geçen hafta meclis kararı alındı. İstanbul Milletvekili Hakan Şükür twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Duvarda resmin olacağına alemde ismin olsun. :))”



İstanbul’un Anadolu yakasındaki Sancaktepe’de 2000 kişilik seyirci kapasitesi bulunan stadyum, Sancaktepe Belediyespor profesyonel futbol takımı ile alt yaş grubu kategorisindeki futbol takımlarının antrenmanlarına ve futbol maçlarına ev sahipliği yapıyor. 6500 metre kare alan üzerine kurulmuş olan tesis, UEFA ve FIFA standartlarına uygun bir şekilde dizayn edilmişti.



Üç günde silindi

17 Aralık operasyonuna tepki göstererek partisinden istifa eden Ordu Milletvekili İŞahin de aynı durumla karşılaştı.

AK Parti’den Ünye ilçesinde tekrar Belediye Başkan adayı gösterilmeyen Ahmet Arpacıoğlu başkanlığında 4 Mart’ta son kez toplanan Ünye Belediye Meclisi’nde, oybirliği ile Şahin’in adı Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri ile Ünye Belediyesi Otobüs Terminali’ne verilmişti. Ardından otobüs terminaline ’Ünye Belediyesi İdris Naim Şahin Otobüs Terminali’ yazısı asıldı. Üç gün önce ise terminalde sadece ’Otobüs Terminali’ yazısı kaldı.

Eski Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu, “İdris beyin Ünye’de ve Ordu’da emeği büyük. Kaldırılması çok etik değil” dedi.

Büyükşehir kararı

Ak Partili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise 30 Mart itibariyle Ünye Otogarı’nın Büyükşehir bünyesine geçtiğini, kararın Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda bulunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı