Gazete Vatan Logo

Şifresiz SSK gün sorgulama yapılıyor mu?

Şifresiz SSK gün sorgulama işlemini yapmanız artık mümkün değil. Bunun yerine E-Devlet’i kullanmalısınız. SGK işe giriş tarihi sorgulamanızı da SGK sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

Şifresiz SSK gün sorgulama yapılıyor mu?

Ülkemizde yaşayan vatandaşlar olarak bizler birer sağlık güvencemiz olan kuruma bağlı oluruz. Yapmış olduğumuz meslek gruplarına göre adlandırılan kurumlardan her birine kendimiz işe başladığımız tarih ve sigortaya başladığımız tarih ile giriş yaparız. Ardından her ay düzenli olarak ne kadar prim ödenmesi gerekiyorsa o borcu düzenli olarak ilgili kuruluşa gider yatırırız. Bu şekilde bizler başımıza gelen ansızın bir kazada hastaneye kaldırıldığımızda hastanede oluşan masrafların belli bir oranı bu bağlı olduğumuz kurum tarafından karşılanır. Aynı şekilde hastalandığımızda muayene olabilmek için, ilaç alabilmek için eczanelerde hep bu sağlık sigortamız ile yararlanabiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ödediğimiz prim borçlarını eğer bizler bir iki ay geciktirirsek bu prim borcu bizlerin üzerine borç olarak yazılır. Çünkü bizler bu imkânlardan yararlanabilmek için eksiksiz ve de tam bir şekilde prim borçlarını ödememiz gerekir. Artık belli bir yaşa geldiğimizde çalışamayacak durumda olduğumuz da primlerimizi de ödedikten sonra bizler emekli olmaya hak kazanabiliriz. Ülkemizde yaşayan her vatandaşın emekli olabilme hakkı vardır. Eğer üzerine düşen görevleri tamamladıysa kuruluş tarafından emekli maaşı bağlanarak artık çalışmadan hayatını sürdürebilir. Bizler de emekli olabilmek gelecekte yaşlılıkta sıkıntı çekmemek için bu sigorta kurumlarına ihtiyaç duyarız.

Haberin Devamı

Vatandaşların kimi zamanlarda bu sağlık sigortalarını yapmak için ihtiyacı olan bazı dökümler vardır. Örneğin SGK hizmet dökümü gibi bir belgeye bazı alanlarda ihtiyaç duyabilir. Hatta bu ismi SSK sorgulama olarak da pek çok alanda duyacaklardır. Bu belgeyi alabilmek sorgulama yapabilmek için ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekir. Son dönemlerde tüm sigorta kurumları Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanmıştır. Dolayısıyla SSK sorgulama için de yine vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmaları gerekir. Kuruluş çok fazla kalabalık olacağı için vatandaşların bu kuruma talebi oldukça fazladır.

Haberin Devamı

Her türlü alanda genç yaşlı insanlar kurum binasına gelerek hizmet alabilir. Ancak öncelikle sıra alması sırayla işlemlerini yapmaları gerekir. Bazen küçük işlemlerimiz için bizler bu kuruma gitmek gözümüzde büyüyebilir. İki dakikalık olan hizmet dökümü belgesi için saatlerimizi sıra bekleyerek kalabalıkta çile çekerek harcamak istemeyiz. Kurum binalarında olan kalabalık stres ve işlemi çabuk halledememe bizleri yorabilir. Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumuna ulaşım sağlamak bizler için zor da olabilir. Büyük bir şehirde yaşıyorsak hele trafikte zaman kaybederek tüm günümüzü bu alana ayırmak istemeyebiliriz. Bu sebeple de başka yöntemler gelişmesini ne de çok isteriz. Devletimiz de bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğu sistem ile artık bizler çok daha kolay bir şekilde hizmet dökümümüze ulaşabileceğiz.

Haberin Devamı

Bizlere sunulan uygulamada olan ve aynı zamanda da tüm devlet ile kamu ilgili hizmetlerini aynı şekilde online dijital ortam sayesinde faaliyetlerini gösterebilir. Online biçimde yapabildiğimiz işlemlere artık tek bir site adı altında ulaşabiliriz. Elektronik ortam aracılığı ile faaliyet göstermesi esasına dayanan e-Devlet sistemi artık bizlerin hizmetindedir. Kamu sektörüne dayalı aklınıza gelebilecek olan çok çeşitli kurumların hizmetlerini sunduğu bu sistemden bizler de yararlanabiliriz. Bu mükemmel düzeyde ki sistem ile artık işimizin olduğu kurumun ya da kuruluşun ilgili binasına kadar gitmenize gerek kalmadan her türlü alanda internete bağlanarak işlemi yapabilmemiz mümkündür. Yapmamız gereken tek şey e-Devlete girişte bulunmaktır.

PTT merkez şubesine nüfus cüzdanınız ile gelerek hemen orada bulunan görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Ardından nüfus cüzdanınızı ve işlemi gerçekleştirebilmesi için 2 TL olan işlem ücretini ilgili görevli memura takdim ediniz. Sonrasında görevliye nüfus cüzdanınızı verdiğiniz takdirde bu istediğiniz sisteme giriş şifrenizi temin edebilirsiniz. Bu şifre sisteme ilk girişinizde geçerlidir. Çünkü sisteme girer girmez sizlerden şifrenizi kişiselleştirmenizi isteyecektir. Sizler de ardından kendinize göre bir şifre belirleyiniz. Sonrasında hizmetler olarak ayrılan bir bölümden SGK hizmet dökümü başlığını tıklayınız. Ekrana açılan sayfaya adınızı, soyadınızı, doğum tarihinizi ve yerinizi gibi kimlik bilgilerinin yanında bir de işe başlama tarihinizi, sigortaya giriş tarihinizi de sayfada ki ilgili alanlara giriniz. Hemen sonrasında ise sorgulama alanına tıklayarak en güncel ve en doğru hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilirsiniz. SSK sorgulama ile de sigorta bilgilerinizi en ince detayına kadar öğrenebilir aklınızda olan soru işaretlerine bu şekilde yanıtlar bulabilirsiniz.

Haberin Devamı