Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü aldığınızda SSK primi nasıl sorgulanır?

SGK hizmet dökümü belgesi alarak bağlı olduğunuz kurumla ilgili birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Bunlardan biri de SSK prim sorgulama. Peki bu işlemi nasıl yapacaksınız? Detayları haberimizde.

SGK hizmet dökümü aldığınızda SSK primi nasıl sorgulanır?

Çağımızda internet kullanımın yaygınlaşması ile artık bir çok sorgulama işlemi de internet üzerinden yapılabiliyor. Birçok kurum bu alanda yani internet üzerinden de vatandaşlara hizmet sağlıyor. İnternet alanında en kapsamlı sorgulamalarınızı yapabileceğiniz kuruluş ise E-Devlettir. Birçok kurumu toplayarak vatandaşlara tek bir site üzerinden sorgulama yapma imkanı sunmaktadır E-Devlet bünyesinde 22 devlet kurumu yer almaktadır. Yani bu 22 adet devlet kurumu ile ilgili sorgulamalarınızı E-Devlet üzerinden yapabiliyorsunuz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

SGK SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Bu kurumlara örnek olarak , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi kurumları verebiliriz. E-Devlet kapısında hizmet veren kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ile ilgili sorgulama işlemlerinizin çoğunu yapabilirsiniz. Bu işlemlerden bir tanesi de hizmet dökümü alma işlemidir. Hizmet dökümünüzü E-Devlet resmi web sayfası üzerinden alabilirsiniz ancak E-Devlet üzerinden sorgulama işlemi yapabilmek için bir E-Devlet şifrenizin olması gereklidir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerine gidip oradaki görevliye E-Devlet şifresi almak istediğinizi iletiniz. Bu şekilde görevli kişi size kapalı zarf için de E-Devlet şifrenizi verecektir. Şifreniz size özel olduğu için kimseyle paylaşmayınız. Şifre ücretiniz 2 TL’dir. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemi üzerinde bulunan tüm devlet kurum ve kuruluşlar ile ilgili sorgulamaları yapabilirsiniz. Yazının devamın da SGK hizmet dökümünüzü E-Devlet üzerinden nasıl alacağınızı anlattık. Bu bilgileri takip ederek sorgulama işleminizi basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

· İlk olarak yapmanız gereken işlem www.turkiye.gov.tr bağlantı adresine giriş yapmaktır.

Haberin Devamı

· Daha sonra ise açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan "E-Hizmetler" adlı seçeneğe tıklayınız.

· Daha sonra açılacak olan sayfanın sol kısmında bulunan harfleri göreceksiniz.

· Buradan ‘S’ harfini seçiniz. Bu şekilde zaman kaybetmeden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne ulaşacaksınız.

· Açılacak olan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğine geliniz.

· Daha sonra burada bulunan , "4A Hizmet Dökümü" "4B Ödeme Dökümü" "4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz sigorta kurumuna göre seçiminizi yapınız.

· Ardından açılacak olan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladığınız da sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Son olarak sisteme giriş yap butona tıklayarak hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.

SSK Sigorta Sorgulama

SSK sigorta sorgulama uygulamasıyla birlikte sigorta kaydınızın olup olmadığını, yatırılan prim gününüzün ne kadar olduğunu, buna bağlı olarak ne zaman emekli olacağınızı basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Birçok sorgulama işlemi gibi bu sorgulama işlemi de internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Sigorta sorgulama işlemini internet alanında hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu diğer kurumlar gibi E-Devlet bünyesinde bu hizmet vermektedir. SSK sigorta sorgulama uygulaması da E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapılan işlemler de yukarıda vermiş olduğumuz bilgiyi tekrar hatırlatacak olursak sorgulama için E-Devlet şifrenizin bulunması gerekir. E-Devlet şifrenizi ise PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre ile E-Devlet bünyesinde bulunan 22 devlet kurum ve kuruluşu ile ilgili olan sorgulamalarınızı basit bir şekilde yapabilirsiniz. E-Devlet bünyesinde hizmet veren bu kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK sigorta sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemi için öncelikle yapmanız gereken https://www.turkiye.gov.tr/ bağlantı adresine tıklamaktır. Açılacak olan sayfanın sol üst kısmında yer alan E-Hizmetler seçeneğine tıklayınız. Bu işlemden sonra açılacak sayfanın sol kısmında yer alan harflerden ‘S’ seçeneğini tıklayınız. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne daha çabuk ulaşmış olacaksınız. Bu alandan 4A tescil kaydı tespiti seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Daha sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirdikten sonra son işlem olarak yapmanız gereken ise sisteme giriş yap adlı butona tıklamak olacaktır. Bu şekilde açılacak olan sayfadan tescil kaydınızı öğrenebilir sigorta girişinizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı