Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama ve online ödeme işlemleri nasıl yapılır?

SGK borç sorgulamanızı yaparak cari olan ya da geçmiş olan borçlarınızı görebilirsiniz ve bu borçlarınızı online olarak ödeyebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK borç sorgulama ve online ödeme işlemleri nasıl yapılır?

İnternet hizmetleri ile sigorta mükelleflerine her işleminde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilme imkanı sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda hizmete açtığı SGK web tahsilat uygulaması ile birlikte vatandaşın SGK borç sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesi sağlanıyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojileri sayesinde bulunulan her yerden internete erişimin mümkün hale geldiği bugünlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşa sunduğu SGK web tahsilat uygulaması üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını online SGK borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital teknolojileri kurulduğu 2006 yılından bu yana en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde oldukça geniş bir kapsama sahip olan hizmet uygulaması ağı oluşturarak, sigorta mükelleflerine çağa uygun standartlarda interaktif sigorta ve emeklilik hizmetleri sunmaya başladı. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK, Bağkur ve GSS sigorta sistemleri kapsamında vatandaşın her ay düzenli olarak yapması gereken sigorta prim ödemelerinde yaşayacağı gecikmeler ve aksamalar durumunda kurum tarafından yüksek faiz uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu durum yükselen borç miktarının ödenemeyecek duruma gelmesine yol açabiliyor. Bu yüzden vatandaşın SGK borç sorgulama işlemleri ile düzenli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını kontrol etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde vatandaşın kuruma olan prim borçlarına ilişkin olarak ayrıntılı dökümleri de alabilmesi mümkündür. Ayrıca vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her yerden kullanabildiği SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden sadece dakikalar içerisinde SGK borç ödemelerini de dönem veya toplam olarak gerçekleştirebiliyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun borcuna uygulayabileceği yüksek faizlerden kurtulabilme ve sağlık hizmetlerinden kesintisiz olarak ücretsiz şekilde yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden vatandaşın GSS borç sorgulama işlemleri ilk dönemlerde şifresiz olarak doğrudan yapılabiliyordu. Ancak internette işlem ve kişisel bilgi güvenliğini en üst düzeyde oluşturabilme amacında olan Sosyal Güvenlik Kurumu internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde artık e-Devlet sistemi kimlik doğrulama sayfası yönlendirmesine başladı. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde Bağkur borç sorgulama işlemlerini yapabilmek için öncelikli olarak e-Devlet sistemi kimlik doğrulaması yapıyor.

Vatandaşın e-Devlet sistemi kimlik doğrulamalarında kullanabileceği ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ şeklinde 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemi bulunuyor. E-Devlet kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar, yeniden SGK web tahsilat uygulama sayfasına otomatik olarak yönlendiriliyor ve burada yapacağı SGK borç sorgulama türü ve tipine göre seçimlerini yaparak, kuruma herhangi bir prim borcu olup, olmadığını güncel hali ile görebiliyor.

Haberin Devamı