Gazete Vatan Logo

‘Öldürülen siviller’ önergesine ret!

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’nin “sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerdeki operasyonlarda öldürülen siviller” ile ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

‘Öldürülen siviller’ önergesine ret!

Partisinin önerisi hakkında konuşan Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, sokağa çıkma yasaklarının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Aslan ayrıca, Sur’daki Meryem Ana Kilisesi’nin boşaltılmak istendiğini iddia etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, “Unuttukları bir şey var ki vatandaşlarımız devletin şefkatli yüzü ile huzur ve güvenlik ortamı ile tanışmıştır” dedi. Halkın desteği ile operasyonların başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Sürekli, “Güvenlik güçleri, hayatlarını hiçe sayıp adeta şehadete koşarak, vatandaşlara zulmeden teröristlere karşı en yüksek hassasiyetle terörle mücadele etmektedirler” diye konuştu.

Aydın söz vermedi

HDP Grup Başkanvekil Çağlar Demirel’in “Grubumuza yönelik ithamlarda bulundu. ‘Terör örgütünden kurtulamayan siyasetçiler var’ dedi” diyerek söz istemesi üzerine TBMM Başkanvekili Aydın, “(Terör örgütü) dedi. Siz niye üzerinize alınıyorsunuz? Şahsınıza ya da grubunuza yönelik en ufak bir şey var mı?” diyerek söz vermedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise konuşmasında, “Sizler hendek ile tank arasına ilçeleri sıkıştırırken, yaşam hakkını savunmaya devam ettik bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı