Gazete Vatan Logo

Okullar tatil edildi! O illerde kar yağışı sonrası flaş karar

Tatil haberleri peş peşe geliyor. Yoğun kar yağışı sonrası okullar tatil edildi. Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı ilköğretim ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Bitlis'te, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, eğitime yarın için bir gün süreyle ara verildi.

Okullar tatil edildi! O illerde kar yağışı sonrası flaş karar

Ovacık ile Pülümür ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğlen saatlerinde etkili oldu. İlçe merkezlerinde 50 santimetre bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde bir metreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik, yarın için iki ilçedeki tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 10.01.2022 Pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 10.01.2022 Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.