Gazete Vatan Logo

HGS Sorgulama Ve Bakiye Aktarma İşlemleri

HGS abonelerinin, araç satışlarında bakiyelerini aktarması için HGS aboneliği üzerinden yapacakları işlemleri HGS bakiye haberini okuyarak öğrenebilirsiniz.

HGS abonelerinin geçişler için abonelikleri üzerinden ücretin tahsil edilmesi için sürekli bakiye bulundurmaları gerekmektedir. Bakiye yükleme yaparak aktarılan paralar, özellikle araç satılarında yeni HGS aboneliğine aktarılabilmektedir. Aktarım işlemleri sayesinde, hem eski aboneliğinizi iptal edebilir, hem de yeni aboneliğinize kalan bakiyelerinizi aktararak, sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz.

HGS SORGULAMA

HGS KAÇAK GEÇİŞ SORGULAMA

TRAFİK CEZA SORGULAMA

Araç alım ve satımlarında araç sürücülerinin HGS aboneliklerini iptal ettirmesi gerekmektedir. İptal işlemleri için yine PTT üzerinden başvuru yapılması gerekir. PTT üzerinden yapılacak aktarım işlemlerinde ilk önce eski abonelik iptal edilmektedir. İptal işlemlerinin ardından kişilere yeni üyelik açılarak HGS abonesi yapılmaktadır. Ardından ise eski abonelik için 7 iş günü içerisinde inceleme yapılarak, bakiyelerin yeni aboneliğe aktarımı sağlanmaktadır. Araçların satan ve yeni araç alarak, yeni araçları ile geçiş sisteminden yararlanmak isteyenlerin PTT’ye başvuru yaparak belirtilen işlemleri gerçekleştirmesi yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Yeni araç almayan ya da abone olmak istemeyen kişiler ise aboneliklerinde bulunan bakiyeyi nakit olarak alabilmektedir. Nakit olarak bakiyeyi almak isteyen kişiler ise PTT üzerinden iptal işlemlerini yapmalı ve iptal işleminin ardından 1 ay geçtikten sonra PTT’ye giderek bakiyelerini alması gerekmektedir. Belirtilen işlemler PTT üzerinden açılan abonelikler için geçerlidir. Banka üzerinden HGS abonesi olan ve işlemlerini yapan kişilerin iptal ve aktarım gibi işlemlerde, banka üzerinden işlemlerini yürütmesi gerekmektedir.

Bakiye aktarımının yanında bakiye yüklemesi yapmak isteyenler ise yine aynı kurum üzerinden ya da bankaların online bankacılık sistemleri aracılığı ile gerekli işlemlerini yapabilmektedir. Herhangi bir komisyon olmadan, bakiye yüklemenizi yaparak geçişlerinize sorun yaşanmaktan kurtulabilirsiniz. Her geçiş için gerekli ücretin bakiyenizde olması için, bakiye sorgulama da yapabilirsiniz. Bakiye sorgulama işlemleri için online olarak oluşturulan müşteri hizmetlerine sayfasına üye olmanız ve sayfa üzerinden bakiye bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekir. Böylece gerektiği zamanlarda bakiyenize yükleme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı