Gazete Vatan Logo

‘Helikoptere misilleme’ alarmı!

Emniyet müdürlükleri “Gizli” ibareli yazıyla uyarıldı

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü, Reyhanlı’daki bombalı saldırının sorumlusu olduğu iddia edilen Mihraç Ural’ın liderliğini yaptığı Mukaveme Suriye örgütünün, Suriye helikopterinin düşürülmesine misillime olarak saldırı hazırlığı içinde olabileceği gerekçesiyle il emniyet müdürlüklerini uyardı. Emniyet’ten gönderilen “Gizli” ibareli yazıda Suriyeli muhaliflerin yakaladığı 2 Türk vatandaşının Ural’ın örgütü ile bağlantısı olduğunun tespit edildiği belirtilerek gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Emniyet’in 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği yazıda, Suriye’nin Hatay’a yakın sınır bölgesindeki İdlib şehrinin Cebeli Zevi bölgesinde yaklaşık 10 gün önce Suriyeli muhalifler yaptıkları yol kontrolleri sırasında 2 Türk vatandaşını yakaladıkları belirtildi. Muhaliflerin Türk istihbarat yetkililerine verdiği bilgide yakalananlardan birinin adının M.Ö olabileceği belirtildi. Muhalifler ikinci kişinin ise sadece eşgalini bildirdi. Muhalifler, bu kişilerin işsizlik nedeniyle 15 gün önce Suriye’ye geçtiklerini söylediklerini belirterek Türk yetkilileri uyardı.

Reyhanlı bombacısı ile ilişkili

Emniyet, yaptığı araştırma sonunda, hem Türkiye hem Suriye kimlikleri bulunan bu kişilerin Hatay’ın Samandağı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduklarını ve Reyhanlı saldırısının da sorumlusu olduğu iddia edilen Mihraç Ural’ın liderliğini yaptığı Mukaveme Suriye örgütü içinde faaliyet gösterdikleri yönünde istihbaratlara ulaştı. Bunun üzerine 81 ilin emniyet müdürlüğüne bir yazı gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu kişilerin sınır ihlali yaptığı için angajman kuralları işletilerek Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı uçaklar tarafından bir Suriye helikopterinin düşürülmesi olayına misilleme hazırlığı içinde olabilecekleri konusunda uyardı. Bilgilerin netleşmemesine ve “teyide muhtaç” olmasına rağmen gerekli tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekilen yazıda, alınacak tedbirlere ilişkin de ayrıntılı talimatlar yer aldı.

Güvenlik önlemleri artırılsın

İstihbarat birimlerinin çalışmalarında titiz davranmaları gerektiğini hatırlatan Emniyet, özellikle alışveriş merkezlerindeki otoparklarda uzun süre kalan araçlarla ilgili araştırma yapılması, şehir giriş ve çıkışları ile otogar, istasyon ve otobüs terminallerinde kontrollerin üst düzeye çıkarılmasını istedi. Yabancı ülke temsilcilikleri, kamuya ait binalar, siyasi parti binalarındaki güvenlik tedbirlerinin artırılması da istenen yazıda, buralarda görev yapan personelin “çelik yelek” kullanmasının sağlanmasını istedi.

Haberin Devamı