Gazete Vatan Logo

Gülen ve Uslu’ya yakalama kararı

Erdoğan ve 101 kişinin dinlenip, kayıtların saklanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında yurt dışında bulunan Fethullah Gülen ve Emre Uslu’ya yakalama kararı çıkarıldı

Gülen ve Uslu’ya yakalama kararı

İstanbul Başsavcıvekili İrfan Fidan’ın önceki gün Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında istediği yakalama talebi kararını değerlendiren İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği talebi kabul etti. Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıktı. Fethullah Gülen hakkında ikinci kez yakalama kararı çıkarılırken, yurt dışında olan Emre Uslu’yla ilgili de ilk kez yakalama kararı verilmiş oldu. Gülen’le ilgili ilk karar Tahşiye operasyonu kapsamında ‘suç örgütünün lideri’ çıkartılmıştı.

‘Kuvvetli şüphe var’

Başsavcıvekili Fidan, yakalama kararının talep yazısında Gülen ve Uslu’ya ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçlamalarını yöneltti. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği de bu gerekçelerle şüphelilerin yakalanma kararına onay verirken, Gülen ve Emre Uslu’nun örgüt kurarak yönettiği yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunduğu belirtildi. Gülen’in 1998 yılından itibaren Amerika’da ikamet ettiğinin belirtildiği kararda diğer şüpheli Emre Uslu’nun da uzun bir süredir yurtdışında yaşadığı ve bir daha ülkeye dönmedikleri ifade edildi.

Haberin Devamı

101 kişinin ses kaydı var

Selam Tevhid soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ‘Emin’ kod adıyla dinlendiği, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefon görüşmelerinin de tape haline getirildiği saptanmıştı. Bu soruşturmanın devamında, Başsavcılık, Selam Tevhid soruşturmasının yürütüldüğü birimdeki bilgisayar, harddisk ve dosyaların incelenmesi talimatını verdi. 1000 GB kapasiteli W1D2FHSF ve W1D2FJB4 seri numaralı harddisklerin içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu 101 kişinin ses kaydı bulundu.

Silinmedi, depolandı

Ses kayıtlarının 2010-2013 yıllarına ait olduğu, çok sayıda bürokratın telefon görüşmelerinin imha edilmeyerek depolandığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine geçen soruşturmanın son operasyonu geçen haftalarda yapılmış 17 kişi, 22 Temmuz’daki ilk operasyonda da 16 polis tutuklanmıştı.

Haberin Devamı