Gazete Vatan Logo

Gülen’i tanımam namaz kılmam!

Genelkurmay ve TRT gibi kritik kurumlarının ele geçirilmesi planlarının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış, kandırıldığını ileri sürdü. Barış, "Gülen’i tanımam. Medyadan duydum. Namaz kılmam" dedi.

Gülen’i tanımam namaz kılmam!

Cuntacıların harekat merkezlerinden biri olarak kullandığı Cumhrbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış'ın ifadesine ulaşıldı. Barış, darbe girişiminden habersiz olduğunu savunarak, tatbikat hazırlığı yaptığını öne sürmesi dikkat çekti. 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı'na geldiğini, bu göreve kendisini kimin önerdiğini bilmediğini söyleyen Barış, Genelkurmay Başkanı Akar'ın Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın Salı günü kendisini arayarak 'koruma' tatbikatı yapılacağını söylediğini aktardı. Albay Muhsin Kutsi Barış ifadesinde özetle şunları söyledi: “Sistem üzerinden bize 3 ayrı mesaj geldi. Mesajın ilkinde Silahlı Kuvvetler'in yönetime el koyduğu ve sıkıyönetim ilan edildiği yazıyordu. İkinci mesajda sıkıyönetimde görevlendirilen bazı generaller ve karargah sorumluları yazıyordu. Üçüncü mesajda ise atama listeleri ve sıkıyönetim emri yazıyordu. Ben bunları görünce dahili hattan Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nü aradım, telefonu Orhan Yıkılkan açtı. Bana içeriklerin doğru olduğunu tatbikat durumunun fiili duruma geçtiğini söyleyerek, 'gereğini yapın' dedi. Aynı görüşmede bana, TRT'ye ekibimi göndermemi söyledi.

Haberin Devamı

BİRLİKLERİ TSK'YA GÖNDERDİM

“Yardımcım Piyade Yarbay Ekrem Işık komutasındaki 100 kişilik grubu TRT'ye gönderdim. TRT'ye giden ekip takviye isteyince alayımdaki komutanlardan Piyade Binbaşı Osman Koltarla refakatinde emir komutasındaki ikinci 100 kişilik ekibi TRT'ye gönderdim. Piyade Binbaşı Fedakar Akca emir komutasındaki 100 kişilik grubu da Genelkurmay'a gönderdim.”

MEDYA'DAN GÖRDÜM

FETÖ üyesi olmadığını savunan Barış, “Fetullah Gülen'i medyadan tanırım. Kendisiyle hiç görüşmedim. Fetullah Gülen benim için kendisini 'hoca' diye tanıtan, ülkeye zarar veren yapının başıdır. Şu son olaylardan sonra da terör örgütünün başıdır. Evlerinde kalmadım, himmet vermedim, Fetullah Gülen'in hiçbir kitabını okumadım. Ben namaz kalmıyorum, cumaya da gitmiyorum. Arada oruç tutarım” ifadelerini kullandı. (Yeni Şafak)

Haberin Devamı