Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı sorgulama ve SGK emekli maaşı hesaplama hizmetleri burada!

Emekli maaşı sorgulamanızı ve emekli maaşı hesaplamanızı yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan vatandaşlar emekli maaşlarını öğrenebilirler. Ayrıntıları haberimizde.

Emekli maaşı sorgulama ve SGK emekli maaşı hesaplama hizmetleri burada!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nca internet altyapısının vatandaşa sunulan hizmetlerde aktif olarak kullanılması Türkiye’de sigorta ve sosyal hizmetlerin daha modern standartlara ulaşmasını sağlıyor. Vatandaşın kurum ile olan işlemlerinde önemli hız ve kolaylıklardan yararlanabilmesine yardımcı olan SGK’ nın internet hizmetleri arasında SSK emeklisine yönelik olarak hizmet veren SSK emekli maaşı sorgulama hizmetleri bulunuyor. Günümüz modern teknolojisi ile hem aktif sigorta mükelleflerinin hem de emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemlerinde internet çağının hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesi sağlanıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturduğu geniş online hizmet ağı hem SSK sigortalısına hem de SSK emeklisine hem bilgi alımlarında hem de resmi statüdeki işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlıyor. Her geçen gün daha popüler hale gelen ve yaşamın içinde çok daha etkin olarak kendisine yer edinen akıllı teknolojiler ile birlikte internete erişimin daha kolay ve bulunulan her yerden erişilebilir hale gelmesi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri vatandaşa en avantajlı işlem alternatifi olarak sunuluyor. Türkiye’de milyonlarca SSK sigortasından emekli olmuş vatandaş bulunuyor. Bu vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde son derece uzun saatler süren sıra bekleme çilesi ve yoğun evrak işlemleri ile sadece SSK emekli maaşı sorgulama işlemi içi uğraşmasının önüne geçilebilmesini sağlayan online hizmetler buluyor.

Haberin Devamı

SSK emeklisi artık bulunduğu her yerden sadece internet erişim sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmetlerini kullanarak, SSK emekli maaşına ilişkin güncel ve ayrıntılı bilgiler alabiliyor. SSK emeklisi internet üzerinde SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM adlı uygulama sayfasını kullanabiliyordu. Ancak son birkaç aydır bakım çalışmasına alınmış olması nedeni ile hem SSK sigortalısına hemde SSK emeklisine hizmet veremeyen E-SGM uygulaması yerine SSK emeklisi SSK emekli maaşı sorgulama işlemi için e-Devlet sistemini kullanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de interneti aktif olarak kullanan ve vatandaşa dijital hizmetlerle kamu hizmetleri ulaştıran her devlet kurumuna ait online hizmet uygulamalarının yer aldığı sanal devlet portalı e-Devlet sistemin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri de yer alıyor. Bu sayede SSK emeklisi E-SGM uygulaması üzerinden yapamadıkları SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ancak e-Devlet sisteminde her işlem için kimlik doğrulaması yapılması gerektiğinden SSK emeklisinin sistem girişi sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisiyle kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu internette oluşturduğu SGK e-hizmetler ağı içerisinde aktif SSK sigortalısı içinde emekli maaşı hizmetleri sunuyor. SSK sigortalısının emeklilik şartlarını yerine getirdikten sonra alacakları SSK emekli maaşı miktarının ne kadar olacağını öğrenebilmesi için SSK emekli maaşı hesaplama hizmeti bulunuyor. SSK sigortalısı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan bu dijital hizmet ekranı SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasında sadece bazı kişisel ve sigorta bilgilerini girerek, emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceğini hesaplayabiliyor.