Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da kepenkler açılmadı

Diyarbakır'da kepenkler açılmadı

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde 20 gündür sokağa çıkma yasağı sürerken, kent merkezinde bugün fırın ve eczaneler dışında kalan esnafın yüzde 90'ı kepenk açmadı. Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında hendek kazan, barikat kuran PKK'lılara yönelik operasyonlar sürüyor. Merkezdeki 5 ilçede esnafın çoğu bugün kepenk açmazken, okul servislerinin çalışmamasından dolayı öğrenciler de okullara gidemedi.

Diyarbakır'ın en işlek merkezlerinden biri olan merkez Yenişehir İlçesi Gevran ve Ekinciler Caddeleri'nde fırın ve eczane dışında hiç bir işyerinde kepenkler açılmadı. Öte yandan Sur İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bugün saat 12.00'da toplanarak bölgedeki bazı ilçelerde devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto gösterisi yapması bekleniyor.

BAŞKALE’ DE KEPENKLER AÇILMADI

GÜNEYDOĞU'da bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı Van'ın Başkale İlçesi'nde esnaf tarafından kepenk kapatılarak protesto edildi. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde operasyonlar nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto amacıyla, Van'ın Başkale ilçesi'nde bugün kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczanelerin dışında açık yer olmazken, polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı