Gazete Vatan Logo

'Bunlar baronların organize ettiği saldırılar'

Melih Gökçek, Ak Parti’nin kendisinden vazgeçtiği iddialarını yalanlarken hakkındaki yolsuzluk iddiaları için ‘Bunlar fos iddialar’ dedi.

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Melih Gökçek, hakkında son dönemde gündeme getirilen iddialar için, “Baronların organize ettiği saldırılar” değerlendirmesinde bulundu. Gökçek, “Geçen dönemde de birçok iddia ortaya atıldı. Hangisi doğru çıktı? Seçimden önce çıkacak her yolsuzluk iddiası fos iddiadır” dedi.

“AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Melih Gökçek’ten vazgeçtiği, Ali Babacan’ı aday göstereceği”, “Başbakan Erdoğan’ın, hükümet-cemaat geriliminde Gökçek’ten net bir tavır görmemesi nedeniyle rahatsız olduğu” gibi hakkında çeşitli iddialar gündeme gelen Melih Gökçek VATAN’a konuştu. Gökçek’in sözleri özetle şöyle:

MORALİ SIFIR: Mansur Bey’in (CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş) bazı ifadeleri var. Adamcağızın morali sıfır. Baronlar garanti veriyorlar. Benimle ilgili bol bol iddialarda bulunacaklar. Seçimden seçime yolsuzlukların ortaya atılması metodudur. Geçen seçim öncesinde de Kılıçdaroğlu ve Oktay Vural ile yaşadım ben bunları.

DENİLMEYEN KALMADI: Geçen dönemde; Ankara’da her AVM’ye ortaktım. Belediyenin her yaptığı binada 20-30-40 dairem vardı. Ne kadar su tankeri varsa onlar küçük oğlumun oldu. Arsalar büyük oğlumun oldu. Şangay’da limanım, Dubai’de otelim oldu. Hangisi doğru çıktı? “Benim hakkımda bir iddiada bulunup da bu iddiasını götürüp savcılığa vermeyen şerefsizdir” diye dedim, yine söylüyorum.

YİNE AYNI TEZGAH: Yüzlerce insan oldu ama bir tane şerefli göremedim. Şimdi yine aynı tezgahlar olacak. Baronların organize ettiği yüzlerce saldırı var. Seçimden önce çıkacak olan her yolsuzluk iddiası fos iddiadır.

KİM BU BARONLAR?: Baronlar sermaye sahibi de olur medyada bir köşe yazarı da. Bu Perşembe bir televizyon programında hepsine cevap vereceğim. Baronlar önümüzdeki günlerde kendilerini düşünsünler. Ben o kadar söylüyorum. Bizim Elhamdürillah açığımız yok. Korkumuz da yok. Açığı olanlar düşünsün.

Sermaye dosyası açılmadı

Melih Gökçek, 28 Şubat davasına da gönderme yaptı ve “28 Şubat’ın özellikle sermaye dosyası bugüne kadar açılmadı. Türkiye 300 milyar Dolar kaybetti. Neden bu konuya el atılmıyor ki?” diye sordu.

Haberin Devamı