Gazete Vatan Logo

Bugün marketler açık mı? 4 günlük sokağa çıkma yasağında marketler ve bakkallar açık mı?

Corona virüs nedeniyle hafta sonları ve resmi tatillerde uygulanan sokağa çıkma yasakları bu hafta 4 gün uygulanacak. 15 ilde 4 gün uygulanacak sokağa çıkma yasağı dün gece yarısı başladı. 16-17-18 ve 19 Mayıs'ta 4 gün süre ile uygulanacak sokağa çıkma yasağında faaliyetine izin verilen kurumlar da İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtildi. Pek çok kişi de bugün marketler açık mı, bakkallar ve marketler bugün çalışıyor mu sorusunu araştırıyor. Peki, 4 günlük sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Bakkallar ve marketler bugün çalışıyor mu? Marketler ne zaman açılacak? İşte İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre 4 günlük yasakta çalışan iş yerleri...

Bugün marketler açık mı? 4 günlük sokağa çıkma yasağında marketler ve bakkallar açık mı?

Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında 15 ilde 16-17-18-19 Mayıs'ta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. 4 gün sürecek kısıtlamanın detayları İçişleri Bakanlığının genelgesinde belirtildi. Peki, Bugün marketler açık mı? 4 günlük sokağa çıkma yasağında marketler ve bakkallar açık mı? Bakkallar ve marketler bugün çalışıyor mu? Marketler ne zaman açılacak? İşte marketler ve bakkallar ile ilgili son durum...

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA MARKETLER AÇIK MI?

16-17-18-19 Mayıs'ta 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında uygulanan yasak ile ilgili İçişleri Bakanlığının genelge yayımladı. Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ildeki sokağa çıkma kısıtlaması, 19 Mayıs Salı gece yarısı sona erecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 16 Mayıs Cumartesi ve 17 Mayıs Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve online satış yapan işletmeler kapalı olacak.

Haberin Devamı

18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri ise marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.