Gazete Vatan Logo

‘Bizi terörle hançerleme hesabındalar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son hayat tarzı tartışması üzerinden toplumu tahrik etmek isteyenler olduğunu söyledi, “Adam gibi karşımıza çıkamayanlar terör örgütleri aracılığıyla bizi arkadan hançerlemenin hesabı içindeler” dedi.

‘Bizi terörle hançerleme hesabındalar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Keçiören Metrosu’nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, Keçiören’in yapısına değindiği konuşmasında özetle şöyle konuştu:

‘Burada herkes kardeştir’

“15 Temmuz Keçiören’in dik duruşunun en önemli özelliğidir. Biliyorum ki Keçiören’de kimse kimseye “Bu Türk mü, Kürt mü, Çerkez mi, Boşnak mı” diye bakmaz. Kimse kimseye ‘Bu sünni mi, bu Alevi mi?’ diye bakmaz. Burada herkes insandır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, komşudur, dosttur, kardeştir.”

‘Başarılı olamadılar’

“Biz her yerde her zaman tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet dediğimizde en gür cevabı evet Keçiören’den aldığımızı biliyoruz. Türkiye’yi ayakta tutan ruh işte budur. Bunun için her fırsatta kimi zaman etnik, kimi zaman da mezhep farklılıkları üzerinden milletimizi birbirine düşürmeye çalıştılar. Denemedikleri yol kalmadı, ama başarılı olamadılar.”

‘Hodri meydan diyoruz’

“En son olarak hayat tarzı tartışması üzerinden toplumun bir kesimini diğerine karşı tahrik etmek isteyenler oldu. Bu milleti tanımayanlar açsınlar Çanakkale’ye açsınlar İstiklal Harbimize baksınlar. Daha da geriye gidip Malazgirt’ten başlayarak bin yıldır bu toprakları nasıl vatan kıldığımıza baksınlar. Varsa aynı bedeli ödemeyi göze alan, buyursun gelsin hodri meydan diyoruz. Adam gibi karşımıza çıkamayanlar terör örgütleri aracılığıyla bizi arkadan hançerlemenin hesabı içindeler.

Haberin Devamı

‘Dertleri DEAŞ değil’

“Bizi bir dönem DEAŞ’la mücadele etmiyor, diye uluslararası alanda sıkıştıranların, ahlaksızca itham edenlerin; bu örgütün tepesine bindiğimizde bir anda karşımıza geçip, ‘Daha ileriye gitmeyin, 20 kilometreyi geçmeyin’ demeleri boşuna değildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı başka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunları ve bahaneleri Türkiye’nin sahaya inmesiyle bozulmuştur, boşa çıkmıştır. Görüldü ki bunların derdi bölgeyi DEAŞ’tan ve diğer terör örgütlerinden temizlemek değil. Tam tersine bölgenin bitip, tükenmeyen bir kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir.”

Haberin Devamı

‘Halep’ten başlar’

“Biz bu tehditleri oralarda karşılamazsak, kendi evimizde mutlu ve müreffeh yaşama imkanını da bulamayız. Tehditleri kaynağında yok etme zorundayız. Türkiye’nin güvenliği Gaziantep’te değil Halep’te başlar.

İdam cezası talebine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında kalabalığın idam çağrısı üzerine, “Parlamentodan bu çıktıktan sonra bana gelmesi halinde ben de bu idam kararını onaylarım dedim, kanaatimi biliyorsunuz. Çünkü benim bu konudaki inancım şudur; katili affetme yetkisi devletin değildir. Katili affetme yetkisi varsa katilin varislerinindir, kendi birinci derecede yakınlarıdır. Devlete yönelik işlenmiş suçlar varsa eyvallah, devletin affetme yetkisi var” diye konuştu.

Yılda 270 milyon yolcu

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “9 tane durağı var, günde tam kapasiteyle çalıştığında 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak. Sefer aralıkları bir buçuk dakikaya kadar da inebilecek. Bu hattın hizmete girmesiyle birlikte raylı sistem, Ankara’da 65 kilometreye, istasyon sayısı da 54’e yükseliyor. Toplam maliyet 1 milyar lira, yani bir katrilyon civarında” dedi.

Haberin Devamı

15 Ocak’a kadar bedava

Keçiören Metrosu’nun 15 Ocak’a kadar ücretsiz olacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünden itibaren fiyatı 2,5 lira belirlendi. Ayın 15’ine kadar ücretsiz olarak hizmet verecek” dedi.