Gazete Vatan Logo

Ankara'da tarihi gün!

TBMM'de 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergesinin görüşüleceği tarihi oturum başladı.

Ankara'da tarihi gün!

17 Aralık operasyonuna isimleri karışan ve sonrasında sonrası görevlerinden ayrılan eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’la ilgili soruşturma önergeleri saat 14'te Meclis Genel Kurulu'na geldi.

MECLİS TV'DEN CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Meclis'te 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergelerine ilişkin görüşme başladı. Meclis TV'den yayınlanmayan görüşmeler, şuan sadece internetten izlenebiliyor.

Eski bakanlar ilk kez kürsüye çıkıp kendini savundu. Erdoğan Bayraktar'ın meclisteki ağlamaklı görüntüsü dikkat çekti.





MECLİS BAŞKANLIĞI'NDAN RED

Meclis Başkanlığı, muhalefet partileri CHP, MHP ve BDP'nin, 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanma talebini geri çevirdi. Aynı şekilde TRT'nin de geri çevirdiği talebi Meclis Başkanlığı iletti. Gerekçede; TRT'nin yayın yapamayacağını ve spor yayınlarının aksamasına meydan verdiği için Meclis TV'nin de yayın yapamayacağı bildirildi.



184 VEKİL ŞART

TBMM'de eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki soruşturma komisyonu önergelerinin görüşülmesi için, TBMM'de 184 vekilin hazır bulunması gerekiyor.

Nurettin Canikli: Binlerce kişi televizyondan, internetten görüşmeleri izliyor. Bu görüşmeler kimseden gizlenmiyor.AK Partili milletvekili arkadaşlarımız eski 4 bakanla ilgili bütün iddilarla ilgili bir soru önergesi veriyorlar. Şaşırabilirsiniz arkadaşlar şaşırmalarınıza şaşırmıyoruz.Kimsenin endişesi olmasın. Hiçbir şeyin üstü kapatılamaz. Bu konuyla ilgili ilk önergeyi de biz verdik.

Meral Akşener: Sayın Tanal, Allah rızası için bugün biraz rahat bırakın.

Haberin Devamı