Gazete Vatan Logo

8 bin ALS’li yalnız değil!

TFF’nin ev sahipliğinde Riva’da düzenlenen ‘ALS Gala Gecesi’ futbol ailesini buluşturdu. Geceye katılan Emine Erdoğan, ‘Hep yanınızda olacağımı bilmenizi isterim’ dedi. TFF Başkanı Demirören de 8 bin ALS hastası için ‘Çaresiz değilsiniz, yalnız değilsiniz’ ifadesini kullandı

8 bin ALS’li yalnız değil!

ALS farkındalık ayı kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nun ev sahipliğinde “ALS-MNH Gala Gecesi” Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı.

TFF’nin sosyal sorumluluk bilinciyle imza attığı geceye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Yönetim Kurulu üyesi ve TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Tolunay Kafkas, Ünal Karaman, NETAŞ CEO’su Müjdat Altay, Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal, Galatasaray ile Trabzonsporlu futbolcular, ALS MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı.

‘İnsanlık Ligi şampiyonları’

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de “ALS hastalarına ‘Çaresiz değilsiniz, yalnız değilsiniz’ demek için düzenlediğimiz Gala Gecesi’ne hoş geldiniz” dedi, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Adanalı ALS hastası Yasin Asma ile bundan birkaç ay önce telefonda yaptığı görüşme; eminim herkesin yüreğine dokunmuştur. Cumhurbaşkanımız, ALS hastalarından da ilgisini esirgemezken, bizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. ALS hastalığı, ilk kez 1874’te tanımlanmış. Aradan geçen 143 yılda ALS’nin tedavisi ne yazık ki hâlâ bulunamadı. Bu noktada bizlere düşen iki görev var: Birincisi; ALS hastalarının mevcut durumlarının iyileştirilmesi. İkincisi ise ALS hastalığının tanı ve tedavisi konusunda yapılan bilimsel çalışmalara katkı vermek. Türkiye’de 8 bin insanın ALS hastası olduğu tahmin ediliyor. ALS eskiden kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görülürken, son yıllarda kadınlarla erkekler arasındaki bu mesafe eşitleniyor. 1999’dan bu yana ALS Hastalığı ile mücadele eden ve 15 yıldır ALS - MNH Derneği’nin başkanlığını yapan, Trabzonspor’un eski futbolcularından İsmail Gökçek, bu hastalığa karşı savaşın Türkiye’deki sönmez bayrağı. Gökçek, en az Stephen Hawking gibi özgür ve savaşçı bir ruha sahip. ALS hastalarının bir kısmı zamanla konuşma yetisini bile kaybediyor. Ancak İsmail Gökçek, ‘Hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün’ zihniyetini yıkan isimlerden. Elbette eşleri Adalet Gökçek Hanımefendi’yi de unutmamak gerekiyor. Ayrıca bu gece bir şampiyonluk kutlamasıdır. Bu, İnsanlık Süper Ligi’nin şampiyonluk kutlamasıdır. İsmail Gökçek, yıllardır ALS hastalarını sosyal ve ruhsal olarak mümkün olan en iyi duruma getirmek için savaşıyor. İşte bu yüzden İsmail Gökçek ve ALS hastaları, sizler İnsanlık Süper Ligi’nin şampiyonlarısınız ve hep öyle kalacaksınız.”

Haberin Devamı

"Hep yanınızdayım"

Haberin Devamı

ALS Gala Gecesi’nde kürsüye çıkan Emine Erdoğan, sıkıntıların paylaşıldıkça azaldığını vurguladı, “Birimizin derdi hepimizin derdidir. Şayet toplumca birbirimizin derdine karşı duyarlı olup farkındalık geliştirebilirsek hayatın yükünü birlikte omuzlayabiliriz” dedi, şunları söyledi: “Hep yanınızda olacağımı bilmenizi isterim. ALS hastası kardeşlerimin neler yaşadığını tam olarak bilmemiz elbette mümkün değil. Son derece zor bir hastalık. Rabbim imtihanlarını kolay kılsın. En azından onların ve yakınlarının sıkıntılarını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize. ALS Derneği’ne çalışmalarında başarılar diliyorum. Ben de fahri bir üyeniz olarak tüm vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı