Gazete Vatan Logo

79 gün sonra ilk kez sokakta

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı dün 05.00-19.30 saatleri arasında kısmen kaldırıldı. İlk kez gündüz vakti dışarı çıkan vatandaşlar, harabeye dönen evlerinin önünde ağıtlar yaktı

79 gün sonra ilk kez sokakta

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde 14 Aralık 2015 tarihinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için getirdiği sokağa çıkma yasağı dünden itibaren 05.00 ile 19.30 saatleri arasında kaldırıldı. İlçede kalanların 79’uncu günde ilk kez sokağa çıktığı Cizre’de günler süren çatışmaların izleri de ortaya çıktı. İlçede özellikle Cudi, Yafes, Nur ve Sur mahallelerinde meydana gelen patlama ve yapılan operasyonlar sırasında evlerin büyük bölümünün harabeye döndüğü ve kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Uzun kuyruklar

İlçeden ayrıldıktan sonra hendek ve barikatların bulunmadığı Dağ, Şah ve Dicle mahallelerinde oturanlar ilk kez korkmadan evlerinden çıkarken, bu mahallelerdeki yakınlarının yanında kalan diğer mahalle sakinleri ise, ilk iş enkaza dönen evlerine bakmaya gitti. Cizre’deki evlerini terk eden aileler ise yasağın kalkacağını duyunca dün sabah saatlerinden itibaren Cizre’ye akın etti. İlçenin Şırnak ve Nusaybin yönündeki giriş çıkışlarını kontrol altına alan güvenlik güçleri, ilçeye girmek isteyenlerin araçlarını arayarak kimlik kontrolü yaptı. İlçenin her girişinde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

‘Evlerine dönenler dikkatli olmalı’

Vali Ali İhsan Su, çatışmalardan dolayı evlerini terk edenlerin geri döndüklerinde evde buldukları patlayıcı maddeler konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri vb. materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermelerini rica ediyorum” dedi.

VALİ BİLANÇOYU AÇIKLADI

708 barikat 263 çukur

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, düzenlediği basın toplantısında sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Cizre İlçesi’ndeki operasyonların bilançosunu açıkladı: “Çok sayıda Kalaşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca yapılan bu operasyonda 708 barikat, 263 çukur, 1409 el yapımı kuvvetli patlayıcı bertaraf edilmiştir.”

Haberin Devamı

KAMU DÜZENİ SAĞLANDI: “Yapılan başarılı operasyon sonucu Cizre ilçemizde kamu düzeni tesis edilmiş, barikatlar ve çukurlar bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır. Bütün bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. “