İsrail-Hamas savaşında son dakika! Washington Post Hamas'ın İsrail taktiğini yazdı
Gazze'de İsrail'in katliamı devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'tan gündeme adeta bomba gibi düşen bir haber geldi. 'Hamas, 7 Ekim'de planladığı gibi İsrail'i sahte bir sakinliğe sürükledi' manşeti ile çıkan gazete İsrailli yetkililer ile konuştu. İtiraf gibi açıklamalar Hamas'ın 7 Ekim öncesi izlediği politika ile planını nasıl sakladığını gün yüzüne çıkardı.

İsrail'in Gazze'de sivilleri katlettiği bombardırmanda iki ay geride kaldı. Tüm dünyanın gözünün kulağının olduğu bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor...

Wall Street Journal (WSJ), ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in geçen hafta İsrail savaş kabinesindeki yetkililere, Biden yönetiminin savaşın aylar değil, haftalar içinde bitmesi gerektiğine inandığını söylediğini bildirdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Han, Gazze’de sivillere yardım malzemeleri ulaştırılmasını kasten engellemenin savaş suçu olarak değerlendirilebileceği uyarısında bulundu

Guterres, elindeki en güçlü diplomatik araç olarak kabul edilen yola başvurdu. BM Güvenlik Konseyi'ni uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan İsrail-Filistin krizi konusunda harekete geçmeye çağıran Guterres, "Genel Sekreter, kendi görüşüne göre uluslararası barış ve güvenliğin korunmasını tehdit edebilecek herhangi bir konuyu Güvenlik Konseyi'nin dikkatine sunabilir" hükmünü içeren BM Şartı’nın 99. maddesini devreye soktu.

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Josep Borrell, AB üyelerini ve diğer ülkeleri Guterres'in Gazze'de ateşkes çağrısını desteklemeye çağırdı. Borrell, Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki insani durumun tamamen çökmesini önlemek için derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ABD'nin benzer bir açıklama yapmasından bir gün sonra, Batı Şeria'daki Filistinlilere saldıran şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilerin Belçika'ya girişinin yasaklanacağını duyurdu.

ABD'de Demokratlar, İsrail ve Ukrayna'ya yardımı da içeren yaklaşık 111 milyar dolarlık ulusal güvenlik paketini Senatoya sundu. Paket Senato'dan geçemedi. Biden, aleyhte oy veren Cumhuriyetçikleri 'ulusal güvenlikle oyun oynamakla' suçladı.

'İsrail'in 11 Eylül'ü' olarak anılan saldırıların üzerinden haftalar geçti. Hem İsrail kamuoyu hem dünya 'İsrail saldırıya nasıl engel olamadı’ sorusuna yanıt ararken ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post (WP) dünyanın gündemine bomba gibi düşen bir habere imza attı.

New York Times'ın ortaya çıkardığı Hamas'ın ülkenin güneyine yapacağı baskına ilişkin savaş planlarını, saldırı gerçekleşmesinden bir yıldan fazla bir süre önce İsrail tarafından elde edildiğini ortaya koyan belgeye atıfta bulunan gazete İsrail'in buna rağmen neden başarısız olduğu sorusuna yanıt aradı.

Adının gizli kalması koşulu ile WP'ye konuşan İsrailli yetkililer Hamas'ın Tel Aviv ile iş birliğiyle ilgilendikleri izlenimini güçlendirmek için İsrail'e İslami Cihat hakkında istihbarat bile sağladığını söyledi. İsrail merkezli YNet bu haberi 'Hamas, saldırı planlarını gizlemek için İsrail'e İslami Cihat hakkında istihbarat verdi' başlığı ile İsrail kamuoyuna duyurdu.

'Hamas, 7 Ekim'de planladığı gibi İsrail'i sahte bir sakinliğe sürükledi' başlıklı haberde 'İsrail'i rehavete sürüklemek için' son dönemde sınırda kalabalık gösteriler organize edildiği bilgisine de yer verildi.