Gazete Vatan Logo

Kredi faizlerinde büyük düşüş!

Merkez Bankası'nın art arda yaptığı faiz indirimleri sonrası önce devlet bankaları sonra da özel bankalar harekete geçti. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde peş peşe indirim haberleri geldi. İşte kredi faiz oranlarında son durum...

Kredi faizlerinde büyük düşüş!

Ev, araç sahibi olmak isteyen ya da ihtiyaçlarını gidermek için kredi kullanmayı düşünen vatandaşları sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Ağustos ayında merkez bankasının faiz indirimine gitmesi sonrası kredi faizlerindeki indirim hala devam ediyor.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM

Ev almak isteyenler için şu an en düşük konut kredisi faiz oranı 0.98 ile ING bankasında görülüyor. ING’nin ardından 0.99 ile devlet bankaları geliyor. Ziraat, Halkbank, Vakıfbank’tan kredi kullanmak isteyenlere 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırılıyor. Türkiye Finans ve YapıKredi de 0.99 faiz oranı uygulayan bankalardan.

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Araç almak isteyenler için taşıt kredisinin en uygun olduğu banka ise Türkiye Finans. 1.04 faiz oranını uygulayan bankada 40 bin TL kullanmak isteyen bir kişi 60 ay vadede, aylık 951 lira ödeyecek.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Özellikle yıl sonun gelmesiyle bankalar ihtiyaç kredisinde farklı kampanyalar uygulamaya başladı.

İhtiyaç kredilerinde uzun zamandır görülmemiş faiz indirimi uygulanıyor. 0.95 faiz oranı ile tüketici kredisi kullanmak mümkün. 48 ay vadeli olarak 35 bin lira kullanılması durumunda aylık ödeme miktarı 951 TL oluyor.

Haberin Devamı