Tüketici Kredisi

Tüketici Kredisi

Son dakika tüketici kredisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüketici kredisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tüketici kredisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketici Kredisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketici kredisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 999 tüketici kredisi haberi bulunmuştur. Tüm tüketici kredisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat faiz oranları | Güncel 2024 bankaların mevduat faiz oranları artacak mı, mevduat faizleri ne oldu? 1 MİLYON TL’YE 107 BİN 459 TL KAZANÇ
Mevduat faiz oranları | Güncel 2024 bankaların mevduat faiz oranları artacak mı, mevduat faizleri ne oldu? 1 MİLYON TL’YE 107 BİN 459 TL KAZANÇ Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde faizi artırmasıyla kredi ve mevduat faizleri de güncellendi. Tüketici kredisi, taşıt ve konut kredilerinde faiz oranlarının ne olduğu merak konusu oldu. Peki, Güncel 2024 bankaların mevduat faiz oranları artacak mı, mevduat faizleri ne oldu?
12.01.2024 Ekonomi
Bankada parası olan yaşadı! Faiz oranları ilk kez bu seviyeyi gördü, 1 milyon TL’ye 107 bin lira faiz getirisi
Bankada parası olan yaşadı! Faiz oranları ilk kez bu seviyeyi gördü, 1 milyon TL’ye 107 bin lira faiz getirisi Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. Merkez Bankası’nın faiz artırmasıyla birlikte kredi ve mevduat faizleri de güncellendi. Peki tüketici kredisi, taşıt ve konut kredilerinde faiz oranları ne kadar oldu? 1 milyon TL parası olan bir kişinin aylık ve üç aylık faiz kazancı ne? İşte mevduat ve kredi faizlerindeki son durum...
9.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Yüzde 4,5 civarında büyüme öngörüyoruz
Bakan Şimşek: Yüzde 4,5 civarında büyüme öngörüyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye Bankalar Birliği toplantısında özel bankalara seslendi. Bakan Şimşek, "Bu dönem artık geride kalmalı" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) katılımcıları için ucuz kredi imkanı getiriliyor. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan faydalanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri açıkladı.
23.10.2023 Emekli
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) katılımcıları için ucuz kredi imkanı getiriliyor. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan faydalanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri açıkladı.
23.10.2023 Emekli
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
İcra borcu olanlara iki önemli uyarı! Tuzağa düşmeyin, suç sayılıyor
İcra borcu olanlara iki önemli uyarı! Tuzağa düşmeyin, suç sayılıyor Hukuk bürolarının icralık vatandaşlara, borcu tahsil etmek amaçlı baskı kurması ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Vatandaşlara bir de dolandırıcıların tuzak kurduğunu dile getiren Avukat Selen Karataş, borçluları iki önemli konuda uyardı.
15.04.2023 Gündem
Acil durum fonu uyarısı! 'Para sıkıntısı çekmezsiniz'
Acil durum fonu uyarısı! 'Para sıkıntısı çekmezsiniz' Aylık gelirin, giderleri karşılamada yetersiz kaldığı noktada ilk akla gelen kredi kartları ve tüketici kredileri oluyor. Pek çok kişi nakit ihtiyaçlar söz konusu olduğunda bankaların yolunu tutuyor. Özellikle özel bankalar müşteri çekmek için dönemsel olarak faiz kampanyaları yapıyor. Öyle ki sıfır faizli nakit avans imkanı sunan bankalar bile bulunuyor.
11.04.2023 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya
Cep telefonlarına taksit düzenlemesiyle ilgili flaş karar!
Cep telefonlarına taksit düzenlemesiyle ilgili flaş karar! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni kararı açıkladı. 12 bin lira ve altındaki telefonlarda tüketici kredisi vade sınırı 12 ay oldu. 12 bin lira üzerindeki telefonlarda ise tüketici kredisi vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.
6.01.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Paraların tamamı iade ediliyor
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Paraların tamamı iade ediliyor Kredi ve kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş, bankaların işlemler sırasında kendilerine sunduğu pek çok şartı kabul ediyor. Fakat bazı detaylar var ki; tamamının iadesi mümkün. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, Yargıtay’ın verdiği kararları hatırlatarak, bankalardan geri alınabilecek kesintileri tek tek belirtti.
24.12.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Resmen değişti, ücretsiz olacak
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Resmen değişti, ücretsiz olacak Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi geldi. Tüketici kredileri, ticari krediler ve kredi tahsis ücretlerine ilişkin bir dizi düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi çeken vatandaşları ilgilendiren detaylar tek tek açıklandı. Buna göre tüketici kredisi sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkı getirildi. Krediyi iade eden tüketiciden 3. kişilere ya da kamu kurumlarına yapılan ödemeler dışında ücret talep edilemeyecek. Tahsis ücreti gibi ücretlerin iadesi yapılacak. Yönetmelikte kredilerle ilgili müşterilere zorunlu tutulan sigortalarla ilgili de adım var. Buna göre tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi bağlantılı sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat kredi veren tarafından kabul edilmek zorunda olacak. Söz konusu teminat kredi tutarı ve süresi ile uyumlu olacak. Konut finansman sözleşmeleri ve tüketici kredileri sözleşmeleri krediyle ilgili olanlar hariç yan finansal hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
23.09.2022 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce...
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce... Banka kredisi kullanmayı planlayan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle acil nakit ihtiyaç söz konusu olduğunda kişiler bir an evvler tüketici kredisi kullanmanın yollarını arıyor. Çok fazla araştırma yapılmadan kullanılan kredilerin maliyeti tükeci için daha fazla oluyor. İhtiyaç konut ya da taşıt kredisi kullanılırken öncelikle farklı bankalaıın faiz oranları ve avantajları incelenmeli. Örneğin 30 bin lira ve 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisinde karşılaştırma yaparak kredi çekenin 5-6 bin lira civarı tasarruf sağlaması mümkün. Çünkü şu sıralar aylık yüzde 2.05 veya yüzde 3 faizle kredi veren bankalar bulunuyor. Dolayısıyla için tek bir bankaya bağlı kalmadan iyi araştırma şart.
5.08.2022 Ekonomi
Son dakika kredi kararı! Faiz oranları düşürüldü, ihtiyaç kredisinde 3 ay ödemesiz bayram fırsatı,  Denizbank, İş Bankası, Garanti BBVA ve...
Son dakika kredi kararı! Faiz oranları düşürüldü, ihtiyaç kredisinde 3 ay ödemesiz bayram fırsatı, Denizbank, İş Bankası, Garanti BBVA ve... 0.99 faiz oranı ile kredi kullanım fırsatı! Bankalar tek tek açıkladı. Bayram kedisinde ödemeler 3 ay ötelendi. Nakit ihtiyacı olanlar için bankalar harekete geçti. Yeni kredi paketleri devreye alındı. Kredi detayları vatandaşlar ile paylaşıldı. Faizler düşürüldü, limitler yükseltildi. 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi kullanmak mümkün. Peki hangi bankalar bayram kredisi veriyor? Düşük faizli ihtiyaç kredisi veren bankalar hangileri? Kredi çekecekler için derledik. İşte tüketici kredisi faiz oranlarındaki son durum...
8.07.2022 Ekonomi
Bayram tatili öncesi flaş açıklama! Fatura, kredi kartı, kredi...
Bayram tatili öncesi flaş açıklama! Fatura, kredi kartı, kredi... Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günlerinin resmi tatil olmadığını, son tarihi bugüne denk gelen, fatura, kredi kartı, tüketici kredisi taksiti ve senetli borçlara ilişkin hukuki işlemlerle ilgili tüketicilerin dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
4.07.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Ve değişiyor
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Ve değişiyor Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin Nisan 2022 aylık bülteninde paylaşılan verilere göre, Nisan 2022 itibarıyla bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel kredilerin miktarının yüzde 26 artışla 1,1 milyar TL’yi aştığı görüldü. Öte yandan BDDK tarafından yapılan duyuruda konut ve ticari kredilerde yapılacak düzenlemelerle ilgili çalışmaların sürdüğünün belirtildiğini hatırlatan Bankacılık ve İş Geliştirme Müdürü Orhun Çağlar Atilla, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Duyuruda konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması, ticari kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi gibi konularda da düzenleme yapılacağına dair ipuçlarına yer veriliyor." dedi.
21.06.2022 Ekonomi
0.99 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi! Resmen duyuruldu, son gün...
0.99 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi! Resmen duyuruldu, son gün... İhtiyaç kredisi ile ilgili son dakika kararı! 0.99 faiz oranı uygulanacak. Resmi açıklama geldi. Başvurular internetten alınıyor. Son gün 30 Haziran olarak belirlendi. Bankalardan art arda kredi kararları geliyor. Bankalar faizlerde değişikliğe gidiyor. Nakit ihtiyacı olanlar bankaların tüketici kredisi faizlerini yakından takip ediyor. Öte yandan BDDK tarafından kredi vadelerine sınır getirilmesi de tüketicilerin kredi talebini doğrudan etkiledi. Kredi limitlerini 50 bin TL'nin altında tutarak vade sayısını yükseltmek isteyenler kredi faizlerindeki son dakika değişikliklerini yakından takip ediyor. İşte ihtiyaç kredisinde en düşük faiz oranını uygulayan bankalar ve tüketici kredilerindeki son durum...
16.06.2022 Ekonomi
50 milyon liralık vurgun! Nasıl dolandırıldığını anlattı
50 milyon liralık vurgun! Nasıl dolandırıldığını anlattı Nevra K.’nin 50 milyon lirasını, Ceren A.’nın ise 1 milyon dolarını alan Alo Çetesi’nin iki kadına ait bilgileri bilgisayar korsanlarından aldığı ortaya çıktı. Çete için tüketici kredisi de çeken ve kiraya çıkmak zorunda kalan Nevra K., yaşadıklarını “Ölüm gibi bir şey” diyerek anlattı.
16.06.2022 Yaşam
Tüketici kredisi vade sınırı! Tüketici kredisi vadeleri uzayacak mı 2022, 50 bin-100 bin TL kredi vadesi ne kadar, kaç ay oldu? Kredi vadeleri değişti mi?
Tüketici kredisi vade sınırı! Tüketici kredisi vadeleri uzayacak mı 2022, 50 bin-100 bin TL kredi vadesi ne kadar, kaç ay oldu? Kredi vadeleri değişti mi? Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan adımlar kapsamında; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu hem tüketici kredi tutarları ve vadeler konusunda hem de kredi kartı asgari borç ödemelerinde yeni düzenlemeye gitti. Söz konusu gelişmenin ardından “Tüketici kredisi vadeleri uzayacak mı 2022, ne kadar, kaç ay oldu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
10.06.2022 Ekonomi
Tüketicileri ilgilendirin çok önemli karar! İptal edildi...
Tüketicileri ilgilendirin çok önemli karar! İptal edildi... Milyonlarca tüketiciyi çok yakından ilgilendiren karar. Zonguldak  2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, online ders desteği satın alan tüketicinin cayma hakkını kullanmasına rağmen savunmasını almadan icraya veren Tüketici Hakem Heyeti'nin kararını iptal etti. Avukat Hakan Akın mahkemenin tüketiciler açısından önemli bir karar verdiğini belirterek, "Müvekkilimin savunması istenmeden, gıyabında karar verilmiştir. Mahkeme, tüketicinin aleyhinde yapılan bir başvuruda savunması alınmadan verilen kararı hukuka aykırı görerek hakem heyeti kararını iptal etmiştir" dedi.
12.05.2022 Ekonomi
Kredi kullanan herkes için geçerli! Flaş detay belli oldu, iptal...
Kredi kullanan herkes için geçerli! Flaş detay belli oldu, iptal... Banka kredisi kullanan tüm tüketiciler için geçerli. Kredi çekilirken bankalar tarafından zorunlu tutulan hayat sigortasını isteyenler yapmayabiliyor. Ancak burada banka sigorta yapmak istemeyen kişinin kredisini onaylamama ya da faiz oranlarında değişiklik yapma hakkına sahip. Bankalar kredi kullandırımı sırasında kendilerini güvenceye almak için hayat sigortası yapılmasını talep ediyor. Böylece kişinin vefatı durumunda kredinin kalan kısmı sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Ancak benzer durum müşteriler için de geçerli. Kredi kullanan kişinin ölümü halinde eğer sağlık sigortası yapılmamışsa kalan borç varisler tarafından ödeniyor. Hayat sigortası her iki taraf için de büyük önem taşıyor. Ancak tüketiciler sigorta bedelini ödemek istemedikleri için hayat sigortası yapmak istemiyor, yapılmış ise de iptal etmenin yollarını artıyor. Kredi kullanımı sırasında yapılan hayat sigortalarının e-Devlet sistemi üzerinden iptali ise söz konusu değil.
28.04.2022 Ekonomi
Kredi çeken bankaya borcu olan milyonlara müjde! Ücretler iade edilecek! Yeni dönem
Kredi çeken bankaya borcu olan milyonlara müjde! Ücretler iade edilecek! Yeni dönem Kredi çeken ve bankaya borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Bankalara gelen tüketici freniyle, borcunu erken ödeyene ücret ve masraflar iade edilecek, cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Yan ürün, hizmetler kredi kullanım şartı olarak sunulamayacak. Tüketici kredisi kullananların elini rahatlatacak çok sayıda kolaylık ve haklar getirildi. buna göre tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredisi sözleşmesi, kredi ile ilgili olanlar hariç yan finansal ürün ve hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. Tüketicilerin ödedikleri ücret ve masrafların iadesi ile kredi nedeniyle katlandıkları maliyet azaltılacak. Tüketici Kanunu'nda yapılan değişiklikle tüketici kredileri, devre mülk ve tatil satışları konusunda vatandaşlar kapsamlı bir korumaya alındı.
2.04.2022 Ekonomi
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti...
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti... Kredi çeken, kredi kartı kullanan, kredi borcu olan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre ön ödemeli olarak satılan konutların, sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının 14 gün içinde erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde kredi ile ilgili olmayan sigortalar ve yan finansal ürün ve hizmetler yasaklandı. Sahte yetkili servis sorununa neşter vuruldu ve satış sonrası hizmetlerle ilgili tüketicilere yeni haklar getirildi. Tüm kararlar detaylarıyla bir bir açıklandı. İşte Resmi Gazete kararı...
1.04.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı ile flaş karar! Ve değişti! Milyonları ilgilendiriyor
Kredi ve kredi kartı ile flaş karar! Ve değişti! Milyonları ilgilendiriyor Kredi ve kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları ilgilendiriyor. Meclisten geçen yeni yasaya göre, vatandaş fazla masraf ve sigortadan kurtuluyor. Ayrıca zamanında teslim edilmeyen eve 70 bin lira ceza gelecek ve faiz indirimi kredi kartlarına hemen uygulanacak. Buna göre, ön ödemeli olarak satılan konutlar sözleşmede belirtilen tarihte teslim edilmek zorunda olacak. Bu süre sözleşmeden itibaren 48 ayı geçemeyecek. Süresi içinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira para cezası uygulanacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici ve konut kredilerinde, sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğüne aykırı hareket edenler hakkında, aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için 200 lira olan idari para cezası bin liraya çıkarılacak. Kredili mevduat hesabı, kredi kartı gibi belirsiz süreli tüketici kredilerinde faiz oranında tüketici lehine değişiklikler hemen uygulanacak. Böylece faiz oranındaki indirimin, tüketici lehine olması dolayısıyla yürürlüğe girmesi için 30 gün öncesinde bildirim yapılması şartı kaldırılacak. Bu şart yalnızca faiz oranı artırımını kapsayacak şekilde değiştirilecek. İşte kredi ve kredi kartında milyonları ilgilendiren yeni detaylar...
26.03.2022 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Yüz binlerce kişi aynı durumda, hemen...
Borcu olanlar dikkat! Yüz binlerce kişi aynı durumda, hemen... Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Günümüz şartlarında neredeyse herkesin ya kredi ya kredi kartı ya da banka dışı borçları bulunuyor. Borç miktarı arttıkça ödeme güçlüğü de artıyor. Özellikle banka borçlarının zamanında ödenmesi büyük önem taşıyor. Çünkü ödemelerde yaşanan gecikmeler kişiye faiz yükü olarak geri dönüyor. En çok kredi kartı borçları vatandaşları zorluyor. Çeşitli giderler için nakit miktarının yeterli olmaması kredi kartlarının kullanılmasına neden oluyor. Kişinin ödeme güçlüğünün başladığı noktada ise krediler 'kurtarıcı' olarak devreye giriyor. Ancak kredi ödemelerinde yaşanan aksamalar, kart limitlerinin dolması, eşe-dosta borçlanmayla sonuçlanıyor ve borç miktarı içinden çıkılamaz bir duruma geliyor. Ancak hiçbir şey çözümsüz değil. Doğru adımlarla büyük borçların üstesinden gelmek mümkün. İşte borcu olanların adım adım uygulaması gereken yol haritası...
10.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketici Kredisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketici kredisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.