Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin ve motorine indirim geldi

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama! Benzin ve motorine indirim geldi. EPGİS duyurdu, ÖTV düzenlemesi kapsamında fiyatlar güncelledi. Benzinde 1.63 TL, motorinde 1.65 TL indirim yapıldığı belirtilen açıklamada, “İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır” denildi.

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin ve motorine indirim geldi

Döviz kurlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında gerileme beklentisi ortaya çıktı. Daha önce durdurulan zam kararı sonrası şimdi de indirim haberi geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) benzinde 1.63 TL, motorinde 1.65 TL indirime gidildiğini duyurdu ancak indirim son düzenleme ile pompa fiyatlarına yansımayacak, Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) gidecek.

'POMPAYA YANSIMAYACAK'

EPGİS'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere
Benzinde 1,63 Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.''

ZAMLAR DURDURULMUŞTU

Daha önce yürürlüğe girmesi beklenen akaryakıta olan zamlar iptal edilmişti. EPDK'dan yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur" ifadelerine yer verilmişti.

Haberin Devamı

'DÖVİZDE YAŞANAN DÜŞÜŞ, POMPA FİYATLARINA DA YANSIYACAKTIR'

EPDK’dan yapılan açıklamanın devamında, dövizdeki hareketliliğinin akaryakıt fiyatlarında belirleyici olduğu belirtilerek, "Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve Döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz" denilmişti.