Gazete Vatan Logo

LGS ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Hafta sonu gerçekleştirilen, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavın sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. İyi bir lisede eğitim almak için puanlarını öğrenecek olan adaylar için tercih maratonu başlayacak. Öğrenciler ve veliler LGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, LGS ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih!

LGS ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih!

1 milyondan fazla öğrencinin katılım sağladığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için sonuçlar bekleniyor. Hafta sonu sınavda ter döken öğrenciler, yayınlanan soru ve cevapları kontrol etti ve puan hesaplamalarını yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak sonuçların ardından tercih dönemi de resmen başlayacak. Öğrenciler şimdiden eğitim görecekleri okulları seçmeye başladı. Peki, LGS ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih!

2022 LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 LGS sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih işlemlerinin başlayacağı tarih henüz açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz sene 2021 LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanmış ve lise tercihleri 5-16 Temmuz arasında alınmıştı. Bu tarihler baz alındığında 2022 LGS sınavı sonuçları 30 Haziran'da açıklanmasının ardından LGS tercihlerinin de temmuz ayının başında alınması bekleniyor.

Haberin Devamı