Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın ziyaretinden bir gün önce Rusya'da o yasak da kalktı!

Rusya'nın Erdoğan'ın ziyaretinden bir gün önce açıkladığı "bazı Türk gıda ürünlerine giriş yasağını kaldırma" kararına, ülkede oldukça popüler olan Sandy marka "Love is" temalı sakızın da dahil olduğu bildirildi.

Erdoğan'ın ziyaretinden bir gün önce Rusya'da o yasak da kalktı!

Bu ilginç ayrıntı, RNS'in haberi, Rusya'nın ulusal TV kanallarından N!V'ye de haber olunca öğrenildi'

Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'den Rusya'ya sakız sevkiyatlarının üzerindeki yasağı kaldıran hükümet kararnamesini imzaladı.

Rus haber ajansı Rambler News Service (RNS) yayınladığı haberde, 2016'nın başında yasaklanan Türk sakızı sevkiyatlarının, Rusya hükümetinin 9 Mart tarihli kararnamesinin yürürlüğe girmesiyle yeniden başlayacağı belirtildi.

Kararname ile ayrıca Türkiye'den soğan, karnıbahar, brokoli ve karanfil sevkiyatının üzerindeki yasağın kaldırıldığı kaydedildi.

RNS, Türk sakızı ile ilgili yasağın kaldırılmasıyla Dandy Sakız'ın ürettiği 'Love is' sakızlarının resmen Rusya'ya dönüş yapacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 10 Mart görüşmesinin ardından, Moskova'nın Ankara'ya uyguladığı yaptırımların kaldırılması durumunda iki ülke arasındaki yıllık ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşabileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Rusya, 1 Ocak 2016 itibarıyla ithalatı yasaklı olan bazı Türk meyvelerinin üzerindeki ambargoyu geçtiğimiz ekim ayında kaldırmıştı.