Gazete Vatan Logo

İlave zamda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı, yüz binlerce işçiye yüzde 2,5 ek zam...

Ek zam müjdesi! İmzalar atıldı. Yüz binlerce işçi ilave zam alacak. Ek zamda son dakika gelişmesi! Beklenen oldu. Yüzde 2,5 oranında ilave zam yapıldı. Türk-İş ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin arasında kamu işçisi için yüzde 2,5 ek zam protokolü imzalandı. Ek zam protokolü ile ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

İlave zamda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı, yüz binlerce işçiye yüzde 2,5 ek zam...

Yüz binlerce çalışana ek zam müjdesi geldi. 2022 ile birlikte yeni maaşlar belli oldu. Ancak ek zam talebi gündemdeydi. İlave zamda son aşamada tamamlandı. Protokol imzalandı. Yüz binlerce işçinin alacağı ilave zam netlik kazandı. Ek zam oranı yüzde 2,5 oldu. 11.08.2021 tarihinde Hükümet, Kamu İşveren Sendikası (TÜHİS) ve İşçi Sendikaları Konfederasyonları arasında imzalanan “2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” ne ek olacak şekilde “Ek Çerçeve Protokolleri” imzalandı.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek tarafından imzalanan protokollere göre;

Kamu işçilerine bir defaya mahsus olmak üzere ve 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak üzere %2,5 oranında zam yapılacaktır. 01.01.2022 tarihinde ücret zammı uygulanmış ise oluşan son ücretlerine bu zam ayrıca yapılacaktır.

Ayrıca; “2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” nün ilk altı ayında o günkü altı aylık enflasyon oranı dikkate alınarak birinci altı ay için % 12 olarak belirlenen ve enflasyon farkının yer almadığı düzenleme, enflasyon farkı olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihleri 01.07.2021 ve sonrası olan/olacak işyerlerinde %12’nin üzerinde gerçekleşen/gerçekleşecek enflasyon farklarının takip eden ücret zammı oranına eklenmesi sağlanmıştır.

Haberin Devamı

İmzalanan Protokollerin kamu işyerlerinde çalışan tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyor ve bu düzenlemede emeği geçen başta T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin, Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Genel Başkanımız Eyüp Alemdara teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ'TEN İLK AÇIKLAMA

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında bulunan kamu işçilerimize yönelik, memurlarda olduğu gibi ilave zam verilmesine ilişkin talebimiz olumlu sonuçlandı.

Haberin Devamı

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü"ne "Ek Çerçeve Protokolünü" imzaladık. Buna göre, kamu işçilerine yüzde 2.5 oranında ilave zam yapılacak. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Hükümetimizin kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeme politikası doğrultusunda ek zam talebimizi olumlu sonuçlandırmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin’e, Hükümetimize ve Kamu İşveren Sendikasına teşekkür ediyoruz.

Yüzde 2.5 oranında ilave zammı içeren Kamu çerçeve ek protokolü önemli bir mücadele ve gayretimiz sonucu yeni ve güzel bir uygulama olmuştur. Ek protokolün bütün kamu işçilerine ve üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.”

EMEKLİLER EK ZAM ALACAK MI?

Kamu işçileri için yüzde 2,5'lik ilave zamda süreç tamamlandı. Milyonlarca emekli kendilerine de ilave zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Atalay ek zam ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur ve işçi emeklisine de vermesi gerekiyor. Sanırım onunla ilgili de bir çalışma yapılıyor. Kamuoyunu bilgilendirirler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı