İlave Zam

İlave Zam

Son dakika ilave zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilave zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilave zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlave Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilave zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 812 ilave zam haberi bulunmuştur. Tüm ilave zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
SSK ve Bağkur emeklilerinin ek ödemeleri hesaba yatıyor! Bakan Işıkhan tarih verdi
SSK ve Bağkur emeklilerinin ek ödemeleri hesaba yatıyor! Bakan Işıkhan tarih verdi SSK, Bağ-Kur emeklisinin yüzde 37.57 olan enflasyon zammı Erdoğan'ın 5 puan eklemesiyle önce yüzde 42.6'ya, son talimatla da yüzde 49.25'e çıkarıldı. Ekonomi yönetimi ücret artışına ilişkin etki analizini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la paylaşırken, 6 puanlık ikinci ek zammın maliyeti yaklaşık 50 milyar lira hesaplandı. Bunun yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SSK ve Bağkur emeklilerinin fark ödemeleri için önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Kök aylıklar ilave zam sonrası yeniden hesaplanacak. Yeni zamla birlikte 10 bin liranın üzerinde kalan emekli sayısı da arttı. Örneğin 6 bin 900 lira kök aylığı olan emekli yeni zamla birlikte 3 bin 398 lira artışla 10 bin 298 lira alacak.
26.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye yeni zam ile hesaplar değişti! İşte ek zamlı yeni emekli maaşı tablosu
Emekliye yeni zam ile hesaplar değişti! İşte ek zamlı yeni emekli maaşı tablosu SSK, Bağ-Kur emeklisinin yüzde 37.57 olan enflasyon zammı Erdoğan'ın 5 puan eklemesiyle önce yüzde 42.6'ya, son talimatla da yüzde 49.25'e çıkarıldı. Ekonomi yönetimi ücret artışına ilişkin etki analizini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la paylaşırken, 6 puanlık ikinci ek zammın maliyeti yaklaşık 50 milyar lira hesaplandı. Emekliye üçüncü zamma ilişkin yasal düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak ve gelecek hafta itibariyle emeklilerin ek ödemeleri hesaba geçecek. Kök aylıklar ilave zam sonrası yeniden hesaplanacak. Yeni zamla birlikte 10 bin liranın üzerinde kalan emekli sayısı da arttı. Örneğin 6 bin 900 lira kök aylığı olan emekli yeni zamla birlikte 3 bin 398 lira artışla 10 bin 298 lira alacak.
25.01.2024 Emekli
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.
23.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zam müjdesi! SSK, Bağkur maaş hesabı değişti, ödeme tarihi belli oldu
Emekliye ek zam müjdesi! SSK, Bağkur maaş hesabı değişti, ödeme tarihi belli oldu Emekli maaşına çifte zam geliyor. SSK, Bağ-Kur emekli kök maaş zammı belli oldu. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 37,57 olarak kesinleşti. Bu rakam refah payı hariç emekliye zam oranı oldu. Emekli kök maaş zammı ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı düzenlemesi ile milyonlar alım gücü artacak. SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam düzenlemesi için çalışmalar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma önümüzdeki hafta Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. İlave zam ocak maaşlarına yetişecek mi? İşte cevabı...
13.01.2024 Emekli
Emekliye ek ödeme ve kök ücret müjdesi! Refah payı ve seyyanen artış detayı
Emekliye ek ödeme ve kök ücret müjdesi! Refah payı ve seyyanen artış detayı Emekli aylığında kök, taban maaş, refah payı gibi farklı hesaplamalar söz konusu olup 2 formül ön plana çıkıyor. Hem kök aylıkları artıracak hem de 7500 lira olan en düşük emekli aylığı ödemesini yükseltecek formül masada bulunuyor. Birinci formülle Temmuz ayında olduğu gibi refah payı ile oransal bir artışla enflasyonla birlikte emeklilere ilave zam yapılmış olacak. İkinci formüle göre kök aylıklara yapılacak seyyanen artış yapılacak.
13.11.2023 Emekli
Emekli zammı ile ilgili Ak Parti'den yeni açıklama! 'Beklentiyi karşılayacağız'
Emekli zammı ile ilgili Ak Parti'den yeni açıklama! 'Beklentiyi karşılayacağız' Emekli zammı ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. Güler, emeklilere yapılacak ek zamla ilgili olarak, "Rapor hazırladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışma yürütüyor, bütçe dengesini bozmadan beklentiyi karşılayacağız" dedi.
24.08.2023 Ekonomi
Destek ödemelerine büyük zam! Kalem kalem açıklandı, işte yeni rakamlar
Destek ödemelerine büyük zam! Kalem kalem açıklandı, işte yeni rakamlar En düşük memur maaşı 22 bin lirayı, ortalama maaş da 25 bin lirayı aşarken ilave zam tutarı ek bordro olarak yansıyacak. Tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. Memur maaşlarına yapılan artış pek çok ödeme kaleminde de artış sağlayacak. Memur zammıu sosyal destek ödemelerine de yansıyacak.
7.07.2023 Ekonomi
Nisanda memura ek zam var mı? 2023 Nisanda memura zam gelecek mi, memura ara zam yapılacak mı? Nisan ayı memur enflasyon farkı kaç olur?
Nisanda memura ek zam var mı? 2023 Nisanda memura zam gelecek mi, memura ara zam yapılacak mı? Nisan ayı memur enflasyon farkı kaç olur? Nisan ayına az bir süre kala memura ek zam konusu gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl ara zam ile birlikte asgari ücret 5.500 TL'ye yükselirken 2023 yılı ile 8 bin 500 TL'ye yükseldi. Yeni zamların ardından emekliler ve memurlar ara zam hakkında araştırmalara başladı. Peki, Nisanda memura ek zam var mı? 2023 Nisanda memura zam gelecek mi, memura ara zam yapılacak mı?
17.03.2023 Memur
Memur ve emekli maaş zam farkı tarihi belli oldu mu? 15 günlük zam farkı ne zaman yatacak 2023?
Memur ve emekli maaş zam farkı tarihi belli oldu mu? 15 günlük zam farkı ne zaman yatacak 2023? Zam farklarını yatırılma tarihi memur ve emeklinin gündeminde bulunuyor. Yüzde 30 olarak açıklanan memur ve emeki maaş zam farkı hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Peki emekli ve memur maaşı zam farkı ne zaman yatacak, 15 günlük zam farkı yattı mı?
22.01.2023 Memur
Bir ülke daha Türkiye’den Anka SİHA satın aldı
Bir ülke daha Türkiye’den Anka SİHA satın aldı Kırgızistan’ın Türkiye’den silahlı insansız hava aracı (SİHA) Anka satın aldığı bildirildi.
17.01.2023 Ekonomi
İmzalar atıldı! İşçilere yüzde 34 ilave zam
İmzalar atıldı! İşçilere yüzde 34 ilave zam Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yönetimi ile metal iş kolunda örgütlü Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında ek zam talebiyle yapılan toplantı sonucunda Metal işçilerine yüzde 34 ilave zam konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.
17.01.2023 Ekonomi
İsveç'teki skandal olay! Bakan Çavuşoğlu: Savcılığın kararı son derece absürt
İsveç'teki skandal olay! Bakan Çavuşoğlu: Savcılığın kararı son derece absürt Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Stokholm'de terör örgütü PKK yandaşlarının skandal provokasyonuyla ilgili İsveç savcılığının 'Soruşturmaya gerek yoktur' kararına çok sert tepki gösterdi.
17.01.2023 Gündem
14 günlük maaş farkı hesaplama! 2023 Maaş farkı ne zaman yatacak, maaş farkı ne kadar olacak?
14 günlük maaş farkı hesaplama! 2023 Maaş farkı ne zaman yatacak, maaş farkı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşına yapılan zam oranını açıkladı. Memur zammı yüzde 16,47, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zammı da 15,39 oldu. Enflasyon verilerine göre açıklanan zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yüzde 30 olarak güncellendi. Yapılan zam oranıyla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emekli aylığı ise 7 bin 901 TL oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüzde 30’luk memur maaşı zammının TBMM’de kabul edilmesinin ardından ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için bakanlık ekibinin sistemi güncellendiğini aktardı. Peki, Maaş farkı ne zaman yatacak, maaş farkı ne kadar olacak? 14 günlük maaş farkı hesaplama nasıl yapılır?
17.01.2023 Memur
Bakanlık duyurdu! Hesaplara yatacak
Bakanlık duyurdu! Hesaplara yatacak Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur maaşlarına yansıtılacak zam ve 14 günlük farkın ödenebilmesi amacıyla bakanlık sistemlerinin kamu kurumlarının kullanımına açılacağını duyurdu.
12.01.2023 Ekonomi
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.
4.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Arabası olanlar dikkat! 'Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın'
Arabası olanlar dikkat! 'Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın' Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Elazığ'da sürücüleri uyaran oto tamir ustaları, bin liralık kışlık bakımdan kaçan sürücülerin ileride 25 bin lira masrafla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.
4.12.2022 Ekonomi
Fahiş kira zamlarının ardından ‘memur’ kefil şartı!
Fahiş kira zamlarının ardından ‘memur’ kefil şartı! Kiralardaki fahiş artış, kiralık ev arayanların bütçesine uygun ev bulmasını zorlaştırırken bir yandan da ev sahiplerinin artan istekleri kiracıları zorluyor. Bir yıllık peşin kira talep eden de var, kefil isteyen de. Ev sahipleri düzenli kira alamama endişesi ile bu yollara başvururken, kiralık ev arayanlar bitmek bilmeyen şartlardan dertli. Kira sözleşmesine kefil istenmesinde yasal bir engel olmadığını belirten uzmanlar, küçük detayların büyük mağduriyetler yaratacağı konusunda uyarıda bulunuyor.
4.12.2022 Ekonomi
Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! İlave zam ve refah payı detayı
Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! İlave zam ve refah payı detayı Memur ve emekli maaşı zammıyla flaş gelişme! Yıl sonunun yaklaşması ile milyonlarca kişi yeni maaşlarını hesaplamaya başladı. Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verileri, zam için önemli ipucu verecek. Öte yandan refah payı ve ilave zam ile ile ilgili detaylar da netleşiyor.
4.12.2022 Ekonomi
Emekli promosyonunda yeni dönem! 5.000 TL'ye çıkarıldı, İş Bankası resmen duyurdu, bugünden itibaren...
Emekli promosyonunda yeni dönem! 5.000 TL'ye çıkarıldı, İş Bankası resmen duyurdu, bugünden itibaren... Emeklilere müjde! Zam geldi. Bugünden itibaren 5.000 TL oldu. Tüm emekliler karşılıksız ödeme imkanından yararlanabiliyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı mensunu emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar yararlanıyor. İş Bankası'ndan resmi açıklama geldi. İlk kez oluyor. Promosyon ödemelerinde bir dönem kapanıyor. İş Bankası emekli promosyonunda tavan ödeme miktarını 5 bin TL'ye çıkardığını duyurdu. İşte İş Bankası emekli promosyon ödemesi ile ilgili detaylar...
29.06.2022 Emekli
Borcu olana güzel haber! Halkbank resmen duyurdu, kredi limitleri...
Borcu olana güzel haber! Halkbank resmen duyurdu, kredi limitleri... Halkbank tarafından resmi açıklama yapıldı. Borcu olanları yakından ilgilendiriyor. Ödeme kolaylığı sağlanıyor. Kredi limitinden borç ödeme imkanı sunuluyor. Halkbank, ticaretin kolaylaştırılması ve oluşan risklerin ortadan kaldırılması amacıyla yeni bir ödeme sistemi geliştirdi. Halkbank Güvenceli Dijital Ödeme Sistemi; vadeli mal ve hizmet alımlarında borçluya ödeme vadesinde hesabında para olmasa da otomatik olarak kredi limitinden borcunu yatırma imkanı sunarken, alacaklıya da vadesinde tahsilat güvencesi sağlıyor. Çek, senet, teminat mektubunun yerine de kullanılabilen bu yeni üründen kurumsal, ticari ve KOBI segmentindeki işletmeler faydalanabiliyor.
29.06.2022 Ekonomi
Kiracılara fahiş zamların ardından bir kötü haber daha! Geriye dönük zam farkı...
Kiracılara fahiş zamların ardından bir kötü haber daha! Geriye dönük zam farkı... Kiralardaki fahiş artış toplumun büyük kesimini mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kiralık evlere yapılan astronomik zamlar sonrası kiralık ev fiyatları asgari ücretin üzerine çıktı. Neredeyse asgari ücrete kiralık ev bulmak imkansız hale gedi. Fahiş zamların önüne geçilebilmesi için yasal düzenleme yapılarak, kira artışına sınırlama getirildi. Gelen yüzde 25'lik zam sınırı sonrası ise ev sahipleri harekete geçti. Çok sayıda kiracıya dava açıldı. 5 yılı dolan kiracı için, tespit davaları açılarak ‘kira bedeli yeniden belirlensin’ deniliyor. Bugünlerde birçok kiracıya bu dava için ihtar çekiliyor ya da bilgi mesajı/maili yollanıyor. Kiracılar hem yeniden belirlenecek kira hem de geçmiş aylara ait zam farkı nedeniyle tedirgin...
29.06.2022 Ekonomi
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor Üç maaş birden almak mümkün. Çalışanlar da emekliler de bu haktan yararlanabiliyor. Ancak pek çok kişi haberdar olmadığı için iki hatta üç maaş hakkı olduğu halde talepte bulunmuyor. Peki kimler birden fazla maaş alabilir? Çalışan ya da emekli olan kişiler kendi maaşlarının yanında dul ve yetim maaşı hakkı da kazanıyor. Çalıştığı için maaş ödemesi yapılmayacağını düşünenler ise başvuruda bulunmuyor. Birden fazla maaş ödemesi alınmasında bağlı bulunulanan Sosyal Güvenlik Kurumu önemli. Örneğin SSK'dan emekli bir kişi Bağ-Kur'dan emekli olan eşinin maaşı dolayısıyla dul aylığığ alabiliyorken, aynı kişinin babasının Emekli Sandığı mensubu olması durumunda babası üzerinden de yetim aylığı alabiliyor.
29.06.2022 Uzmana Sor
Emekli maaşı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlara ilave zam müjdesi! 3.000 TL...
Emekli maaşı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlara ilave zam müjdesi! 3.000 TL... Milyonlarca emekli için harekete geçildi. Emekli maaşlarına zam geliyor. Detaylar belli oldu. 2.500 TL olan en düşük emekli aylığı artıyor. Yasa taklifi Meclis'e sunuldu. En düşük emekli maaşı 3.000 TL'ye çıkacak. İşte milyonlarca emeklinin beklediği düzenleme ile ilgili detaylar...
29.06.2022 Emekli
Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?
Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? Milyonları kapsıyor! Memur ve emeklileri ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Temmuz enflasyon farkı zamları ile ilgili konuşan Bakan Bilgin, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Temmuz’da yapılacak düzenleme ile kamu çalışanlarının nefes alacağını belirten Bakan Bilgin, enflasyon oranında memurların haklarını koruyan oranda ilave zam yapacaklarını belirtti. Peki, Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte Bakan Bilgin’in açıklamaları…
24.06.2022 Memur
Emekli milletvekili aylıklarına ara zam! Yüzde 40.4...
Emekli milletvekili aylıklarına ara zam! Yüzde 40.4... Emekli miletvekili aylıklarına zam geliyor. yılda bir defa artan emekli milletvekili aylıklarına bu yıl ara zam yapılacak. Emekli milletvekillerinin aylıkları ek bütçe yasa teklifi ile temmuz ayında yüzde 40.4 oranında artacak.
22.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İlave Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilave zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.