Gazete Vatan Logo

Borcu olana güzel haber! Halkbank resmen duyurdu, kredi limitleri...

Halkbank tarafından resmi açıklama yapıldı. Borcu olanları yakından ilgilendiriyor. Ödeme kolaylığı sağlanıyor. Kredi limitinden borç ödeme imkanı sunuluyor. Halkbank, ticaretin kolaylaştırılması ve oluşan risklerin ortadan kaldırılması amacıyla yeni bir ödeme sistemi geliştirdi. Halkbank Güvenceli Dijital Ödeme Sistemi; vadeli mal ve hizmet alımlarında borçluya ödeme vadesinde hesabında para olmasa da otomatik olarak kredi limitinden borcunu yatırma imkanı sunarken, alacaklıya da vadesinde tahsilat güvencesi sağlıyor. Çek, senet, teminat mektubunun yerine de kullanılabilen bu yeni üründen kurumsal, ticari ve KOBI segmentindeki işletmeler faydalanabiliyor.

Borcu olana güzel haber! Halkbank resmen duyurdu, kredi limitleri...

Halkbank, ticaretin kolaylaştırılması amacıyla yeni bir ödeme sistemi oluşturdu. Banka güvencesiyle vadeli ödeme ve satış yapılmasına imkân sağlayan 'Halkbank Güvenceli Dijital Ödeme Sistemi', ticaretin başladığı andan neticelenmesine kadar ödeme ve tahsilatı güvence altına alıyor. Borçluya ödeme vadesinde hesabında para olmasa da otomatik olarak kredi limitinden borcunu ödeme imkânı sağlıyor. Alacaklı da vadesinde tahsilat yapıyor. Alacaklı, mal bedelini vadesinde tahsil edeceğinden emin şekilde ticaretine devam ederken, borçlu da banka güvencesiyle çalışarak ödemelerini tam ve zamanında gerçekleştirme rahatlığına kavuşuyor. Sistem, ticarette yoğun olarak tercih edilen çek, senet, teminat mektubu gibi enstrümanların yerine de kullanılarak, operasyonel kolaylık ve maliyet avantajı sunuyor. Borçlu tarafa Güvenceli Ödeme Sistemi limit tanımlaması yapıldıktan sonra tüm işlemler Halkbank'ın kurumsal internet şubesinden de gerçekleştirilebiliyor.

BAŞTAN SONA KADAR

Uygulamanın ticaretin her iki tarafına da vadesinde ödeme ve tahsilat güvencesi verdiğini vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Ticari ilişkilerde ödeme ve tahsilatların zamanında gerçekleşmesi, pek çok işletme için oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca ticaretin doğası gereği oluşan risk ve taraflar arasında oluşabilecek güven sorunu, iş yapılmasını engelleyecek boyuta ulaşabilmektedir. Sistem, ticaretin başından sonuna kadar ödeme ve tahsilatın Halkbank tarafından güvence altına alınmasını sağlıyor" dedi.

Haberin Devamı