Gazete Vatan Logo

Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Milyonları kapsıyor! Memur ve emeklileri ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Temmuz enflasyon farkı zamları ile ilgili konuşan Bakan Bilgin, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Temmuz’da yapılacak düzenleme ile kamu çalışanlarının nefes alacağını belirten Bakan Bilgin, enflasyon oranında memurların haklarını koruyan oranda ilave zam yapacaklarını belirtti. Peki, Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte Bakan Bilgin’in açıklamaları…

Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den memur ve emekliye ilave zam açıklaması geldi. Bakan Bilgin, Temmuz enflasyon farkı zamlarını işaret ederek çalışmaların önümüzdeki ay da devam edeceğini söyledi. Bakan Bilgin, enflasyon oranında memurların haklarını koruyan oranda ilave zam kamu çalışanlarına nefes aldıracağını belirtti. Peki, Temmuz’da memura ne kadar zam yapılacak? Sosyal koruma ilave zammı ne kadar olacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte Bakan Bilgin’in açıklamaları…

BAKAN BİLGİN’DEN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den temmuzda kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerinde zam yapılacağı açıklaması geldi. Bakan Bilgin, “Yüzde 7'nin üzerinde daha fazla büyüyeceğiz. Ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla desteklemeliyiz. 3600 ek göstergede Temmuz'da yapacağımız çalışmalar enflasyon karşısında nefes aldıracak. Memurlara gerçekleşen enflasyonun üzerinde sosyal koruma ilave zammı yapacağız. Kerim devlet adil devlettir. Kerim devlet koruyucu devlettir, cömert devlettir. Biz bu ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla desteklemek zorundayız.  3600 ek gösterge meselesini biz bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. Daha önce hiç göstergesi olmayanlara gösterge verdik. Temmuz'da yapacağımız düzenlemeyle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon ne olursa, ensflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan oranda ilave zammı yapacağız.” dedi.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

3600 EK GÖSTERGE ÇIKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge'nin yıl başına yetişeceğini bilidirmişti. 

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara göre 3600 ek göstergenin başta polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ve olmak üzere 4 meslek grubu için başlatılmıştı.

Haberin Devamı