Bakan Bilgin

Bakan Bilgin

Son dakika Bakan Bilgin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bakan Bilgin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bakan Bilgin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Bilgin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan bilgin gelişmeleri de dahil olmak üzere 812 bakan bilgin haberi bulunmuştur. Tüm bakan bilgin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye güzeli Sarıbaş milletvekilliği kaydını yaptırdı
Türkiye güzeli Sarıbaş milletvekilliği kaydını yaptırdı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. AK Parti Aydın Milletvekili ve 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram kayıtlarını yaptırdı.
1.06.2023 Gündem
Bakan Bilgin: Asgari ücret 500 dolar eşiğinde olur
Bakan Bilgin: Asgari ücret 500 dolar eşiğinde olur Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk kanalında Semiha Şahin'in sunduğu Akıl Çemberi programında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.
26.05.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu
Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu Kamu çalışanlarına yüzde 45 oranında zam yapılırken en düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarıldı. Hal böyle olunca milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Bakan Bilgin açıklamalarda bulunurken, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş milliyet.com.tr'ye asgari ücret tahminini açıkladı.
23.05.2023 Ekonomi
Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı
Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı Taşerona kadro müjdesi verildi. Taşeron işçi kadro haberlerinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sayıları 100 bine yaklaşan taşeron işçi için kadro adımı atılıyor. 28 Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilanının ardından yeni Meclis’in açılması ile ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Taşeron işçiye kadro düzenlemesinde çalışmalarda sona gelinirken konuya ilişkin açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, “100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek” dedi. İşte haberin detayları...
22.05.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücrete kademeli artış! Maaşlara 'ek zam' geliyor, tarih belli oldu
Asgari ücrete kademeli artış! Maaşlara 'ek zam' geliyor, tarih belli oldu Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelişme. Maaşlar artacak. Tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tüm detayları tek tek açıkladı. Asgari ücret zammı için de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, memur zammı içinse, “Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız” ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...
12.05.2023 Çalışan Hakları
Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması: Bu ay sonuna kadar herkese maaşları bağlanacak
Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması: Bu ay sonuna kadar herkese maaşları bağlanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la (EYT) ilgili son durum hakkında bilgi verdi.
11.05.2023 Ekonomi
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı Asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili CNN Türk canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı." dedi
10.05.2023 Çalışan Hakları
Bakan Bilgin: Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir
Bakan Bilgin: Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye'nin düşmanı ABD'nin bu coğrafyayı parçalayıp bölmek için Irak'ta, Suriye'de silahlandırdığı bir katil sürüsü var. O sürüye karşı, ABD projesine karşı Türkiye'nin bağımsızlığını temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Onlarla ortak olan, koalisyon kuranlara karşı duran bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir” dedi.
10.05.2023 Ekonomi
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret, emekli aylığı ve memur maaşına zam geliyor! Kritik rakam açıklandı, hesaplara yatacak
Asgari ücret, emekli aylığı ve memur maaşına zam geliyor! Kritik rakam açıklandı, hesaplara yatacak Asgari ücret, emekli aylığı ve memur maaşıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlara zam geliyor. Asgari ücret ile ilgili zamlı rakam ilk kez açıklandı. AK Parti döneminde asgari ücret 46 kat, son 2 yılda ise yüzde 200 arttı. Hazirandaki ara zamla minimum 10 bin TL’ye çıkılması beklenirken, memur ve emeklilere de refah payıyla birlikte yüzde 30-35 zam olacak. Öte yandan Bakan Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili ilk kez rakam telaffuz ederek asgari ücretin 500 dolar civarında olacağını ifade etti. İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika tüm detaylar...
Bakan Bilgin, asgari ücret zammında ilk kez rakam telaffuz etti
Bakan Bilgin, asgari ücret zammında ilk kez rakam telaffuz etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili oran vererek yeni gelişmeyi duyurdu. Bakan Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak." dedi.
8.05.2023 Ekonomi
TESK Başkanı Palandöken: Prim gün sayısında norm birliği sağlandı
TESK Başkanı Palandöken: Prim gün sayısında norm birliği sağlandı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanacak esnaf ve sanatkarların prim gün sayısının 7 bin 200'e indirilmesiyle norm birliğinin sağlandığını söyledi.
Kamu işçisine zam pazarlığı: Mutabakat sağlandı mı?
Kamu işçisine zam pazarlığı: Mutabakat sağlandı mı? HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, kamu işçisine zam pazarlığı hakkında yapılan toplantıya ilişkin, "Verimli bir toplantı yaptık, tam bir mutabakat sağlanamadı, umarım önümüzdeki hafta sonlandırmış oluruz." açıklamasında bulundu.
Kamu işçileri toplu iş sözleşmesi ne zaman yapılacak 2023? Kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü imzalandı mı?
Kamu işçileri toplu iş sözleşmesi ne zaman yapılacak 2023? Kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü imzalandı mı? Kamu çalışanlarının zamlı aylıklarını netleştirecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak nihai sonuç beklenirken Bakan Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin yaptığı açıklamada "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir kez daha görüşeceğiz ve bunu da çözüm yoluna sokacağız" ifadelerini kullandı. Peki, Kamu işçileri toplu iş sözleşmesi ne zaman yapılacak 2023? Kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü imzalandı mı?
Kamu işçilerine zam ile ilgili en güçlü tahmin! Bakan Bilgin yarını işaret etti
Kamu işçilerine zam ile ilgili en güçlü tahmin! Bakan Bilgin yarını işaret etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılan zam için yarını işaret etti. Peki ikinci teklifi de kabul etmeyen kamu işçilerinin yeni maaşı ne olacak? İşte detaylar...
Taşeron işçilere kadro müjdesi! Bakan Bilgin duyurdu
Taşeron işçilere kadro müjdesi! Bakan Bilgin duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül töreninde yaptığı konuşmada taşeron sorununu çözeceklerini söyledi. Enflasyon hakkında da açıklama yapan Bilgin, "İstihdam artırarak enflasyonu yeniyoruz" dedi.
3.05.2023 Ekonomi
Çalışma saatleri kısalacak mı? Türkiye’de yasal çalışma saatleri düşecek mi, 5 saat mi olacak?
Çalışma saatleri kısalacak mı? Türkiye’de yasal çalışma saatleri düşecek mi, 5 saat mi olacak? Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma saatlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada “Çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız.” dedi. Peki, Çalışma saatleri nasıl olacak, çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma süresi kısalacak mı, 5 saat mi olacak?
Çalışma saatleri değişecek mi? Bakan Bilgin'den 5 saat açıklaması
Çalışma saatleri değişecek mi? Bakan Bilgin'den 5 saat açıklaması Birçok ülkede çalışma saatlerinin kısalması gündeme geldi. Bakan Bilgin'den konu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız" dedi.
2.05.2023 Çalışma Hayatı
3600 ek gösterge müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı: Memurların tamamı yaralanacak
3600 ek gösterge müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı: Memurların tamamı yaralanacak 3600 ek gösterge ve asgari ücretle ilgili son dakika açıklama geldi. Memurlar için müjdeli haber geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz ayını işaret ederek "Yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız" ifadelerini kullandı. Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge ile ilgili de müjdeli haberi son dakika açıkladı. İşte detaylar...
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda , “Temmuz ayında yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin duyurdu Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca çalışan merakla bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşı ve asgari ücrete yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin temmuz ayını işaret etti. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi, son durum ne, net brüt tutar temmuzda ne kadar olacak? İşte 2023 asgari ücret zammı konusunda tüm gelişmeler…
30.04.2023 Ekonomi
Emekli maaşlarında yeni düzenleme ve asgari ücret açıklaması: Temmuz'da yeniden değerlendireceğiz
Emekli maaşlarında yeni düzenleme ve asgari ücret açıklaması: Temmuz'da yeniden değerlendireceğiz Emekli maaşları ve asgari ücret ile ilgili ayrıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayınında açıkladı. Asgari ücret ile ilgili konuşan Bakan Bilgin "Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanacak araştırma yapıyoruz" dedi.
29.04.2023 Çalışan Hakları
Emekli milyonlarca vatandaşa müjde geldi! Emekli maaşları yükseliyor!
Emekli milyonlarca vatandaşa müjde geldi! Emekli maaşları yükseliyor! Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli maaşları yükseliyor. Emekli maaşlarına refah payı geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde emekli maaşı alan 6 milyon emeklinin aylıklarına refah payı ekleneceğini bildirdi. Düzenlemenin Temmuz ayında gerçekleşeceğini belirten Bakan Bilgin, "Refah payını bu defa farklılaştırarak 7 bin 500 liranın üzerindeki maaşları farklılaştıracak şekilde düzenliyoruz." dedi. Öte yandan Emekli ve memur zammı için ipuçları gelmeye devam ediyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışanlar ve emekliler için maaş artışlarıyla ilgili hesaplar da yapılmaya başlandı. Kamu çalışanları toplu sözleşme beklerken, enflasyon zam oranlarında belirleyici olacak. Buna göre; Temmuz'da yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve ilk 6 ayda yüzde 8'lik oran aşıldığı için enflasyon farkı alacak memurların ve memur emeklilerinin artışı ise yukarıdaki belirttiğimiz yüzde 21.43'lük 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 19.18 çıkacak.
28.04.2023 Emekli
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "EYT'de deprem bölgesinde müracaat edenlere öncelik verdik. İlk uygulamalar orada yapıldı. Şimdi 1 milyon kişi yaklaşık ilk maaşını aldı. Alamayanların kaybı yok. Gecikenler endişe etmiyorlar, çünkü birikmiş olarak alacaklar. EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Bağ-Kur’luya 5 yıl erken emeklilik! Prim farkının kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama
Bağ-Kur’luya 5 yıl erken emeklilik! Prim farkının kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı ile Bağ-Kurlu çalışan arasındaki bin 800 gün prim farkının kaldırılması hakkında, “Küçük işletmelerde prim gününü yeniden düzenlememiz gerekir. Çalışanlarımıza, esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür” dedi.
27.04.2023 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Bilgin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan bilgin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.