Gazete Vatan Logo

Memur ve emekli maaş zam farkı tarihi belli oldu mu? 15 günlük zam farkı ne zaman yatacak 2023?

Zam farklarını yatırılma tarihi memur ve emeklinin gündeminde bulunuyor. Yüzde 30 olarak açıklanan memur ve emeki maaş zam farkı hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Peki emekli ve memur maaşı zam farkı ne zaman yatacak, 15 günlük zam farkı yattı mı?

Memur ve emekli maaş zam farkı tarihi belli oldu mu? 15 günlük zam farkı ne zaman yatacak 2023?

Maaş zam farklarının hesaplara yatırılma tarihi hakkında araştırmalar sürüyor. Zam oranlarının belli olmasından bu yana zam farklarının yatırılacağı tarihler de memu ve emeklinin gündeminde bulunuyor. 15 günlük memur maaşı zam farkı detayları araştırılıyor. Peki zam farkı ne zaman yatacak? Memur ve emekli zammı farkı yattı mı?

ZAM FARKLARI (EMEKLİ, MEMUR) NE ZAMAN YATACAK?

Memur v emekli maaşı zam farkı gelişmeleri merak edililor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada; "Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği %30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler.Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, %13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.'' ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR?

Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise her ayın 25'i ile 28'i arasında ödeniyor. SSK emeklilerinin maaşları ise her ayın 17-26'sı arasında TC kimlik numaralarının son rakamına göre gerçekleştiriliyor.