Kamu işçisine zam pazarlığı: Mutabakat sağlandı mı?
Kamu işçisine zam pazarlığı: Mutabakat sağlandı mı? HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, kamu işçisine zam pazarlığı hakkında yapılan toplantıya ilişkin, "Verimli bir toplantı yaptık, tam bir mutabakat sağlanamadı, umarım önümüzdeki hafta sonlandırmış oluruz." açıklamasında bulundu.
Hükümetin kamu işçisi için yeni teklifi 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam
Hükümetin kamu işçisi için yeni teklifi 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu bildirdi.
17.04.2023 Ekonomi
25 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı
25 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan 25 bin işçiyi kapsayan 5'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
11.05.2022 Çalışan Hakları
Bakan Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü, yeni Türkiye'nin bir mesajıdır
Bakan Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü, yeni Türkiye'nin bir mesajıdır Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara- Çanakkale Otoyolu projemizin yapımını, 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık. Gece gündüz çalışarak inşa ettiğimiz bu eşsiz proje iç ve dış mihraklardan medet uman, ata mirasına sahip çıkmayı beceremeyenlere yeni Türkiye'nin bir mesajıdır. Ülkemizin, bölgesinin lider ülkesi olduğunun, en büyük göstergesidir" dedi.
18.02.2022 Gündem
Maaşlara ek zam! Paralar hesaba yatıyor! Tarih belli oldu! 5 bin 580 lira...
Maaşlara ek zam! Paralar hesaba yatıyor! Tarih belli oldu! 5 bin 580 lira... Maaşlarla ilgili son dakika zam açıklaması. Kamuda çalışan yüz binlerce çalışanı kapsıyor. Paralar hesabap yatıyor. Tarih verildi. Memur ve memur emeklisinin ardından 700 bin kamu işçisinin de yüzü güldü. Kamu işçilerine toplu sözleşmeden doğan zam ve enflasyon farkına ilave olarak yüzde 2.5'luk bir artış daha yapıldı. Bununla birlikte kamu işçilerinin zam oranı yüzde 28'e çıktı. Ocak'ta sözleşme gereği yapılan zamla bu tutar 4 bin 592 liraya yükseldi. Yüzde 5 artı enflasyon ve yüzde 2.5 ek zamla birlikte bu tutar 5 bin 580 lirayı geçti. Öte yandan; İlave tediye (ikramiye) ödemeleri de başladı.
İlave zamda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı, yüz binlerce işçiye yüzde 2,5 ek zam...
İlave zamda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı, yüz binlerce işçiye yüzde 2,5 ek zam... Ek zam müjdesi! İmzalar atıldı. Yüz binlerce işçi ilave zam alacak. Ek zamda son dakika gelişmesi! Beklenen oldu. Yüzde 2,5 oranında ilave zam yapıldı. Türk-İş ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin arasında kamu işçisi için yüzde 2,5 ek zam protokolü imzalandı. Ek zam protokolü ile ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş karar! Tamamen değişiyor, yeni dönem başlıyor, 10 Ocak'tan itibaren artık...
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş karar! Tamamen değişiyor, yeni dönem başlıyor, 10 Ocak'tan itibaren artık... Kimlik kartlarıyla ilgili flaş karar verildi. Tamamen değişiyor. 50 ilde yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında kimlik kartlarına yönelik yeni bir kararın alındığı duyuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada kimlik kartına e-İmza yüklenmesine başlanacağını duyurdu. Bakan Soylu, kimlik kartına e-İmza'nın yüklenmesine 50 ilde 10 Ocak itibarıyla başlayacaklarını açıkladı, e-İmza ile vatandaşlara yepyeni bir kolaylık sunacaklarını ifade etti.
6.01.2022 Gündem
BDDK'de toplu iş sözleşmesi imzandı
BDDK'de toplu iş sözleşmesi imzandı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Öz Finans İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
4.10.2021 Ekonomi
Maaşlar yükseliyor! Yüzde 20 zam...
Maaşlar yükseliyor! Yüzde 20 zam... Yüz binlerce çalışana güzel haber! Maaşlar artıyor. Zam oranları netleşiyor. Kamuda çalışan 700 bin kişinin maaş artışı ile ilgili geri sayım başladı. Kamudaki 700 binden fazla işçinin ücret zammının belirleneceği görüşmelerde işvereni temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), işçi kesiminin taleplerini bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamını dikkate alarak değerlendirecek.
4.07.2021 Ekonomi
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu, 4 bin 800 TL...
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu, 4 bin 800 TL... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Yeni zam geliyor. Zam talepleri netlik kazandı ve belli oldu. Kamu işçileri ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Hazırlıklar tamamlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında konfederasyonlar bugün hükümete ortak taleplerini sundu. Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme müzakerelerinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Ama biz bunu ne kadar kısa sürede, ne kadar geniş bir uzlaşma zemininde başarırsak Türkiye'deki çalışma hayatının istikrarına ve Türkiye'deki demokrasiye o kadar katkı yapmış oluruz." dedi.
31.05.2021 Ekonomi
TCDD krizi! Sendika grev kararı aldı!
TCDD krizi! Sendika grev kararı aldı! Liman-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada işçilerle greve çıkılacağı bildirildi.
29.09.2021 Gündem
Bakan'dan sendikalara son çağrı!
Bakan'dan sendikalara son çağrı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ı kutlamalarıyla ilgili olarak, "görüşmenin neticesinde Taksim'de ısrarı olan sendikalara buradan sesleniyorum. 'Sizin bir adım atma imkanınız yok mu kamu güvenliği açısından, siz söyleyin, siz bir çözüm getirin" dedi.
29.09.2021 Gündem
Ramazan’da biter!
Ramazan’da biter! Çalışma Bakanı Çelik'ten çalışanlara müjde
7.07.2013 Ekonomi
Hükümete göre 'muazzam' bir kriz var
Hükümete göre 'muazzam' bir kriz var İstenen zam oranının verilmesi mümkün değil!
7.07.2009 Ekonomi