Gazete Vatan Logo

Yeni yıla saatler kala İstiklal Caddesi ve Taksim'e akın ettiler

İstanbul'da yılbaşı yoğunluğu Taksim İstiklal Caddesi’nde oluştu. Polis, İstiklal Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yılbaşı alışverişi denilince akla ilk gelen Eminönü'nde alışverişi son ana bırakanlar büyük yoğunluk oluşturdu. Yılbaşı gecesini evde geçirmek isteyenlerin tercihi ise lokum, kuruyemiş ve sucuk gibi ürünlerden yana oldu.

Yeni yıla saatler kala İstiklal Caddesi ve Taksim'e akın ettiler

Taksim’de yeni yıla saatler kala İstiklal Caddesine gelenler yoğunluk oluşturdu. Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ekipler, metrodan çıkanlara ve caddeye gelenlere üst araması yaptı. Atlı polisler ise Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde devriye gezdi.

Yeni yıla girmeye saatler kala alışverişi son ana bırakan vatandaşlar Eminönü'nde büyük yoğunluk oluşturdu. Özellikle kuruyemiş tezgâhlarının önünden yoğunluk oluşurken yürümekte bile zorlananlar oldu.

Yılbaşı alışverişi denilince akla ilk gelen Eminönü'nde alışverişi son ana bırakanlar büyük yoğunluk oluşturdu. Yılbaşı gecesini evde geçirmek isteyenlerin tercihi ise lokum, kuruyemiş ve sucuk gibi ürünlerden yana oldu.

"TURİSTİK BİR BÖLGE OLDUĞU İÇİN TALEP EDİLİYOR"
Eşiyle birlikte alışveriş yapan ve yılbaşını evde ailesiyle geçireceğini söyleyen Elif Yılmaz, "Yılbaşı benim için çok da bir şey ifade etmiyor. Sonuçta her zaman ailemleyim. Yine de mutluyuz bizim için yeni bir sene olacak. İnşallah daha şanslı ülkemiz için kazasız, belasız bir yıl olur herkes için de. Burası turistik bir bölge olduğu için talep ediliyor" dedi.

Haberin Devamı

"SIRF ALIŞVERİŞ YAPMAK İÇİN EMİNÖNÜ'NE GELDİM"
İstanbul'un Anadolu yakasından sırf alışveriş yapmak için Eminönü'ne geldiğini belirten Yurdagül Uğurlu, "Yeni yıl sağlık, mutluluk, huzur getirsin inşallah. Yılbaşında evdeyiz, televizyon izleyerek günümüzü geçireceğiz. Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun inşallah. Kazasız, belasız bir yıl olsun. Yeni yıldan dileklerim böyle herkese sağlık, huzur mutluluk getirsin herkese" diye konuştu.

"EMİNÖNÜ BUGÜN BİR TIK DAHA YOĞUN"
Alışverişe gelenlerden Burak Uğurlu ise, "Eminönü her zaman yoğun ama bugün bir tık daha yoğun malum yılın son günü. Annem sabah kahvaltısı için bir şeyler almış. Çerez, fıstık, çikolata, lokum aldık. Akşama yılbaşını bu şekilde değerlendireceğiz" dedi.

"GENÇLER DIŞARIDA BİZ EVDE OLACAĞIZ"
Yılbaşı alışverişine geldiğini belirten Gülseren Büyük de, "Akşamı çok sade geçireceğiz. Çünkü gençler dışarıda olacak. Biz de eşimle oturacağız. Kuruyemiş aldım. Daha önce alışverişimi yapmıştım.

Haberin Devamı

Yeni yıldan güzellikler bekliyorum. Oğlumu, kızımı, oğlumun arkadaşını evlendirmek istiyorum. Millet olarak da huzurlu olalım istiyorum. Bir de insanlarımız biraz görgülü olsunlar. Yani toplumda bizi üzecek hareketlerde bulunmasınlar" dedi.

 

YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Her yılbaşında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne vatandaşlar bu yılda adeta akın etti. Yeni yıla dışarıda girmek isteyen vatandaşlar soluğu Taksim ve İstiklal’de alırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem aldı. Taksim Meydanı’na girişlerde kurulan uygulama noktasında alana giriş yapan kişiler üst aramasından geçirildi. Taksim’deki kalabalıksa dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, yoğun bir kalabalığın olduğu görüldü.

VATANDAŞLAR 2023 YILINA COŞKUYLA GİRDİ

Tüm yurtta vatandaşlar 2023 yılında çeşitli kutlamalar yaparak girdi. Yeni yıl kutlamaları nedeniyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın eden vatandaşlar 2023 yılına coşkuyla girerken yoğunluk dron ile havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

İstanbul’da yeni yıla vatandaşlar, sokakta girdi. Her yılbaşında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, bu yıl da vatandaşların gözde adresi oldu. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne vatandaşlar adeta akın etti. 2023 yılı kutlamaları çerçevesinde sokaklar dolup taşarken, kalabalık dron ile havadan görüntülendi. Yaşanan yoğunluk, renkli görüntülere sahne oldu.

 

ARDAHAN'DA YENİ YILA DEVE OYUNU İLE BAHŞİŞ TOPLAYARAK GİRDİLER

Ardahan'ın Posof ilçesinde yeni yıla yöresel 'deve oyunu' ile giren gençler, davul- zurna eşliğinde evleri gezerek, yılbaşı harçlığı topladı.

Posof’ta 2022’nin son gecesinde yöresel deve oyunu için bir araya gelen gençler, deve kostümü giyip ilçe merkezinde dolaştı. Cadde ve sokak aralarında davul- zurna eşliğinde gezen gençlerin bahşiş almak için vatandaşları deveye bindirme anları ise ilginç görüntü oluşturdu. Sokak köpeğinin deve ekibiyle sokakları gezmesi de eğlenceye renk kattı.

Haberin Devamı

Posof Kaymakamlık lojmanına giden gençler, Kaymakam Emrah Akduman’dan yılbaşı harçlığı aldı.

 

ŞANLIURFA'DA 'NOEL BABO' ÇİĞKÖFTE YOĞURDU

Şanlıurfa'da yılbaşını kutlamak isteyenler, kentteki konuk evlerine akın etti. Türküler eşliğinde eğlenen vatandaşlara, Noel Baba kostümünü giymiş ve yöresel şiveyle 'Noel Babo' olarak adlandırılan personel, çiğköfte yoğurdu.

Şanlıurfa'da, yakınlarıyla birlikte yeni yılı kutlamak isteyenler, konuk evlerinde düzenlenen eğlence organizasyonlarını tercih etti. Sıra gecesi eşliğinde yılbaşı eğlencesine katılanlar, yöresel türkü ve yemekler eşliğinde doyasıya eğlendi. Türküleri dinleyen vatandaşlara, Noel Baba kostümünü giymiş ve yöresel şiveyle 'Noel Babo' olarak adlandırılan personel, çiğköfte yoğurdu. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalarda konuklar, bol bol göbek atıp halay çekti. Bu yıl vatandaşların konuk evlerinde yeni yıla girmek için en çok tercih ettiği mekanların başında yer aldığını kaydeden işletme sahibi Mehmet İnal, konukları sıra gecesi eşliğinde yeni yıla girdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Genellikle konuk evlerine yurt dışı ve yurt içinden gelen vatandaşlarımız doldurdu. Bu bizi çok mutlu etti. Bu yıl konuk evlerine yoğun talep var. Konuklarımız Şanlıurfa’nın hem tarihi yerlerini gezerek hem de sıra geceleri ile birlikte yılbaşına girmeyi çok istiyorlar. Bu yıl misafirimize sürpriz olarak da ‘Noel Babo’ çiğ köfte yoğurup ikram etti."

Öte yandan yeni yıl dolayısıyla polis ekipleri, eğlence mekanları ile kent merkezindeki önemli noktalarda araç ve yaya üzerinde denetimler yaptı.

 

ANTALYA'DA GELENEK BOZULMADI; 2023'Ü DENİZDE KARŞILADILAR

Antalya'da yaz- kış denize girenler grubu, 2023'ü de Konyaaltı Sahili'nde denize girerek karşıladı. Yaklaşık 20 yıldır yaz- kış denize girenler grubu, pandemi dönemi haricinde her sene yeni yıla denizde girerken, bu yıl geleneklerine devam etti. Toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, sahilde yaktıkları ateş ile ellerinde Türk bayrakları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk posteriyle dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde 10'dan geriye sayıp, saatler gece yarısını gösterdiğinde hep birlikte denize girdi. Grup üyeleri, hava sıcaklığının 11, deniz suyu sıcaklığının ise 20 dereceyi gösterdiği kentte denizin keyfini doyasıya sürdü.

MEYVE YEDİLER

Sahilde toplanan yaklaşık 30 kişilik ekip, denize girmeden ve girdikten sonra yanlarında getirdikleri meyveleri yedi.

'SU BİRAZ SOĞUK GELDİ AMA BEN İLK KEZ GELİYORUM'

Yeni yılı denizde karşılayan Mehmet Aydoğan, "Yeni yılda her zamanki gibi denizde karşıladık. Herkesin yeni yılını kutluyoruz. Denizde yeni yılı karşılamak gayet güzel" dedi.

Denizin sağlık olduğunu belirten Nail Avcı, "Denize girmek her zaman güzeldir. Bütün dünyaya güzel mesajlar vermek istiyoruz. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir dünya istiyoruz. Her yıl biz yeni yılı denizde karşılıyoruz" diye konuştu.

 

Fikri Demirayak ise "Herkesin yeni yılını kutluyorum. Her sene olduğu gibi bu sene de denizde girdik yeni yıla. Biz bu duruma alışığız. Suyun içi de çok güzel" dedi.

11 yaşındaki Atlas Mutlu da "Herkesin yeni yılını kutluyorum. Su biraz soğuk geldi ama ben ilk kez geliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Şişli,'de Kurtuluş sakinleri evlerinin camlarından sokağa bardak, şişe ve tabak atarak yeni yılı karşıladı.

Kurtuluş'ta her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlar, yeni yılı evlerinin balkonlarında ve camlarında karşıladı. Kurtuluş sakinleri, yeni yıla girerken sokağa şişe ve bardak attı. Bu sırada renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bazı vatandaşlar ise bereket getirdiğine inandıkları için saat 00.00 olduğunda sokağa nar atarak yeni yıla girdi.

 

İSTANBUL BOĞAZI'NDA HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Yeni yılın ilk dakikalarında İstanbul boğazında farklı noktalarda yapılan hava fişek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

Yeni yıla ilk dakikalarında İstanbul boğazının farklı noktalarından yapılan havai fişek gösterileri vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kuzguncuk sahiline gelen vatandaşlar yeni yıla havai fişek gösterileri izleyerek girdi. İstanbul Boğazı'ndaki havai fişek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

 

TRABZON’DA KOLBASTILI YILBAŞI KUTLAMASI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da vatandaşlar saatler 00.00’ı gösterdiğinde 2023’e merhaba dedi. Kentteki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda toplanan vatandaşlar 2023’e 10’dan geri sayarak girerken, bazı vatandaşlar yeni yılı kolbastı oynayarak kutladı. Meşaleler eşliğinde eğlenen vatandaşlara Körfez ülkelerinde gelen turistler de eşlik etti.

PALANDÖKEN'DE 'YENİ YIL' COŞKUSU

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 500 rakımındaki otellerin önündeki kayak pistinde düzenlenen yeni yıl kutlaması, akşam saatlerinde başladı. Otellerin balo salonunda canlı müzik eşliğinde eğlenen konuklar, meşaleli gece kayak etkinliğinin ardından havai fişek gösterisini izledi. İran, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yerli ve yabancı turistlerle dolan Palandöken'de eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Davetliler gece yarısına kadar süren kutlamalara otellerin diskoteğinde devam etti. Oteller, gecenin ilerleyen saatlerinde davetlilere dondurmalı pasta ve çorba ikramında bulundu.

Yeni yıla coşkuyla giren tatilciler, barış dileklerinde bulundu. Erzurum'a arkadaşları ile Antalya'dan gelen Yasemin Dalgıç, "Aslen Ukraynalıyım. Antalya'da yaşıyorum, buraya yeni yıl için geldik. Pistler çok güzel. Tatilde çok mutluyuz ve keyifli geçiyor" diye konuştu.