Gazete Vatan Logo

Savcı işkence dedi! 11 polise şok!

Fatih’te, hamile akrabasını hastaneye yetiştirme telaşıyla polisten yol isteyen asker Ahmet Koca’nın 11 polis tarafından darp edilmesiyle ilgili görülen davada mütaalasını açıklayan savcı, sanık polislerin "işkence" suçundan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı ayırca polis merkezindeki polisler hakkında olaya sessiz kalarak suça iştirak ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Fatih'te hamile olan akrabasını hastaneye götürürken tartıştığı polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 11 polisin ‘işkence yapma’ suçundan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması için dava açtı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen davanın dünkü duruşmasına Ahmet Koca ve sanık polisler katılmadı. Koca'nın avukatı Efkan Bolaç şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Karaolda bulunan polis memurlarının da bu suça dahil edilmesi gerekmektedir. Biz bu kişilerin tespiti için süre istiyoruz" dedi.

Savcı 12 yılla cezalandırılmalarını istedi

Duruşma savcısı Hüseyin Aslan dosyaya ilişkin mütaalasını açıkladı. Mütaalada sanık polis Muhammed Mustafa'nın ehliyet ve kimlik sormak için şikayetçi Ahmet Koca'yı durdurduğu bu sırada Ahmet Koca'nın askeri personel olduğunu söylemesi üzerine şikayetçinin polis tarafından darp edildiği, diğer polislerinde Ahmet Koca'yı darp eden arkadaşlarının eylemini durdurmakla görevli oldukları halde bu görevlerini yerine getirmediklerini anlatıldı. Polislerin Ahmet Koca'nın ilk önce olayın meydana geldiği yerde darp edildiği burada kelepçelendiği herhangi br yetkili mercii emri olmaksızın ve yasal gereklilik olmadığı halde hürrriyetinden alıkoydukları, araca konularak bulunduğu yerden Yenikapı semtine götürüldüğü ve araçta oldukları sırada da ve hatta araçtan indirilerek darpa devam ettikleri anlatıldı. Mütaalada savcı Aslan, 11 polisin işkence suçunu oluşturdukları gerekçesiyle 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Karakoldaki polislere dava açılmadı

Savcı Aslan, ayrıca olay tarihinde polis merkezinde olan kolluk görevlileri hakkında işlenmekte olan suçun işlenmesini önlemek, bu suça ilişkin delil toplamak yerine yerine sessiz kalarak suça iştirak ettiklerini belirterek, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" eylmeleri iddanamede anlatıldığı halde bu yönden dava açılmaması nedeniyle savcılığa suç duyurusnda bulunulmasını talep etti. Mahkeme sanık avukatlarının mütalaaya karşı diyeceklerini hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı