Gazete Vatan Logo

Öğrenci evlerine denetim geliyor

Kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına tepki gösteren Erdoğan, “Muhafazakar demokrat parti olarak kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

AK Parti’nin geleneksel Kızılcahamam Kampı’nın 2. gününde kabine üyeleri Başbakan Erdoğan’ın moderatörlüğünde katılımcıların soru ve eleştirilerini yanıtladı. Erdoğan da bakanlarıyla birlikte gündeme getirilen sorunlara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

“Kabul edemeyiz”

Milletvekillerinin seçim arifesinde bölgelerine yönelik yatırım taleplerini ağırlıklı olarak dile getirdikleri basına kapalı oturumda Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinin yurt sorunu da tartışıldı. Erdoğan yurt sıkıntısının giderilmesine ilişkin vakıfların devreye girebileceğini ifade ederken, konunun yurt sıkıntısının ötesinde “toplumsal bir sorun” haline gelme olasılığına dikkat çekti.

Erkek ve kız öğrencilerin aynı evde kaldığının görültüğünü belirten Erdoğan, “Denizli ilinde şahit olduk. Kız ve erkekler aynı evde kalıyor. Bunu bizim muhafazakar demokrat bir parti olarak böyle bir durumu kabul etmemiz mümkün değil. Anne-babalar çocuklarını gönderiyorlar, ama takip etmiyorlar. Yarın bu durum karşımıza pek çok toplumsal sorunu çıkartır. Buna bir çözüm bulmamız lazım. Vali Bey’e gerekli talimatları verdim, bunun bir şekilde denetimi yapılacak” dedi.

AK Parti kurmayları VATAN’ın, “Nasıl denetlenecek, evlere baskın mı yapılacak? Bu özel hayata müdahale olmaz mı?” soruları üzerine, “Anladığımız kadarıyla aynı evde kalan kız ve erkekler tespit edilerek ailelere bildirilecek. Bu yönde bir çözüm düşünülüyor” yanıtını verdiler.

Aynı seçim sistemiyle devam

Erdoğan bir soru üzerine mevcut seçim sisteminin aynen devam edeceği mesajını verdi. Bu konuda muhalefete barajın yüzde 5’e düşürülerek daraltılmış bölge sistemine geçilmesi, mevcut sistem ve dar bölge olmak üzere 3 alternatif sunduklarını önerilerini istediklerini belirten Erdoğan, “Ama muhalefet hazırlıklı olmadığından bu önerilerimize herhangi bir yanıt gelmedi. Anlaşılan o iki mevcut halde bu sistemle devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı