Gazete Vatan Logo

MHP lideri Bahçeli'den flaş Kaftancıoğlu açıklaması!

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak, "CHP'nin İstanbul il Başkanı için siyaset yolu kapanmıştır. Bu kapsamda kesinleşen ceza 1 yıldan fazla olduğu için tartışmaya mahal kalmamıştır. Kim olursa olsun bunun bedeline katlanmak zorundadır. Herkes haddini bilsin, hukukun sınırlarını zorlamayı aklından bile geçirmesin. Bu devlet sokakta bulunmadı, istikbalimiz spot piyasadan alınmadı. Hiçbir vatan evladı zillete boyun eğmeyecektir." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli'den flaş Kaftancıoğlu açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Yaygınlaşan hizmet siyaseti Türkiye'nin çehresini değiştirmektedir. Enflasyon canavarının başı mutlaka ezilecektir.

14 Mayıs 2022 Cumartesi günü, muazzam bir yatırımın açılışına tanıklık ettik. Rize-Artvin Havalimanı vuslatın sıcaklığını, uzakları yakın ederek takviye edecektir. Bu havalimanı Doğu-Batı üzerinde bir geçiş köprüsü olarak sivrilmiştir. Dedeleri karadan gemi yürüten bir milletin, şanlı ve şerefli mazimizin zincirleme devam ettiğinin göstergesidir. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Düzenlenen törene katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de gönülden teşekkür ediyorum.

DEV ESERLER KAZANDIRMANIN NERESİ YANLIŞTIR

Siyaset yapıyor olmanın ilkesel bir vaziyeti olmalıdır. Milletimizin haklı gururunu paylaşmayanlar siyasetin değil, siyasetsizliğin örneğidir. Türkiye'ye dev eserler kazandırmanın neresi yanlıştır. Türkiye hepimizindir. Milletimizin yararına çalışan, taş üstüne taş koyan kim olursa olsun Allah Razı olsun demek vatandaşlık görevimizdir. İncir kabuğunu doldurmayan eleştiriler ahlakı değildir. Zillet ittifakı akıntıya karşı kürek çekmekten başka ne yapmıştır. Yol yapılır, çetelerden bahsederler. Havalimanı yapılır bir yalana bin yalan eklerler. Bu muhalefet zillettedir.

Haberin Devamı

YARGI KARARINI VERDİ, KONU KAPANDI

Bizim doğrudan muhatabımız CHP'nin İstanbul İl Başkanı il başkanı değildir. Türk yargısı kararını vermiş, konu kapanmıştır. CHP Genel Başkanı karar açıklanır açıklanmaz şov sahnesine çıkmıştır. İstanbul'a bu sefer yalın ayak yürür diye bekliyorduk ama bunu göze alamadığını gördük. Cumhurbaşkanı'na ağzımıza alamadığımız şekilde suç işlemiştir. CHP Genel Başkanı bize açık açık söylemelidir. Türk devletinin alenen aşağılanmasının yanında mıdır? Susma, saklanma çık söyle... Yaparsan eyvallah, yapmazsan bu suça ortak sayılırsın. Siyaset suçlu ve suçlunun himaye edileceği bir yer olamaz.

Haberin Devamı

SİYASET YOLU KAPANDI

CHP'nin İstanbul il Başkanı için siyaset yolu kapanmıştır. Bu kapsamda kesinleşen ceza 1 yıldan fazla olduğu için tartışmaya mahal kalmamıştır.

KİMSE SINIRLARI ZORLAMASIN

Tunceli'de HDP milletvekilinin polise taş atması da suçtur. Askerimize, polisimize uzanan eller kırılmalı, uzanan diller koparılmalıdır. Kimse, hukukun sınırlarını zorlamaya heves etmesin.

VESİKALI HAİNLERE TÜRKİYE'Yİ BIRAKMAYACAĞIZ

Vesikalı hainlere Türkiye'yi bırakmayacağız. Aziz milletimizi bütün güzellikleri ile kucaklayacağız. Sevmek insana verilmiş en büyük hediyedir. Biz milletimizi ve vatanımızı çok seveceğiz.

DÜNYA BARIŞINA BİR KATKI SAĞLAYAMAYACAKTIR

NATO 1949 tarihinde kurulduğunda bünyesinde 12 ülke varken şuan 30 ülke vardır. Rusya'nın itirazlarından bir tanesi NATO'nun Doğu'ya uzamasıdır. NATO'nun Rusya sınırlarında tutunması dünya barışına bir katkı sağlamayacaktır. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin bizim için 3 önemli sakıncası vardır.

Haberin Devamı

NATO'NUN AÇILMA STRATEJİSİ MAHSURLU

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği Ukrayna savaşının dozajında azalmaya değil, artışa, küreselleşmesine neden olacaktır. NATO bugüne kadar 8 genişleme evresinden geçmiştir. Rusya'nın bilinen en ciddi itirazlarından birisi NATO'nun doğuya genişlemesidir. MHP, NATO'nun Doğu'ya açılma stratejisini oldukça mahsurlu değerlendirmektedir. Ukrayna savaşının Finlandiya ve İsveç'e kadar sıçrama ihtimalini kimse göz ardı etmesin. Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya alınması savaşın uzaması demektir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA BEKLEME ODASINA ALINMALI

Damgalı hainleri periyodik olarak ziyaret ülke ve ülkelerde bir araya gelmemiz nasıl mümkün olacaktır. Bir yandan elimizi sıkarken bir yandan sırtımızdan hançerleyenlere nasıl güvenelim. Finlandiya ve İsveç'in bekleme odasına alınması en doğru karardır. MHP, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini zamansız, yersiz ve gereksiz değerlendirmektedir.

SOMUT GELİŞME YOK

Türkiye'ye bazı NATO ülkeleri tarafından yaptırım ve kısıtlama uygulanmaktadır. F-16'lar konusunda somut gelişme yoktur. ABD, PKK/YPG'ye inatla, iştahla destek vermeyi sürdürmektedir. ABD Dışişleri Bakanı'nın terör örgütleriyle fikir ve temel birliğinden ne zaman vazgeçeceklerini söylemesi tutarlı ve ilkeli bir açıklama olacaktır.

Haberin Devamı

BUNUN SONUCU BARIŞ DEĞİL SAVAŞTIR

MHP'nin kanaati bellidir. ABD'nin batıya ve NATO ülkelerini konsolide etmek için gördüğü Ukrayna savaşı bitmeden NATO'ya üye katılımı insanlığı yeni bir ateşe sürükleyecektir. Avrupa'nın güvenlik haritasını güncellemekle kalmayacaktır. Herkesi uyarıyorum, bunun sonucu barış değil savaştır.