Gazete Vatan Logo

İsveç Başbakanı kimdir, Magdalena Andersson kaç yaşında, hangi partiden?

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson dün yaptığı açıklamada, "Türkiye ile yaptığımız görüşmede uluslararası hukuka uyacağımızı belirttik, terörist olmayanın endişe duymasına gerek yok" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinin ardından aralarından dünya basınından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan burada İsveç’in 73 teröristi iade edeceğini belirtti. Söz konusu gelişmenin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, İsveç Başbakanı kimdir, Magdalena Andersson kaç yaşında, hangi partiden?

İsveç Başbakanı kimdir, Magdalena Andersson kaç yaşında, hangi partiden?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'deki NATO Liderler Toplantısı'nın ardından IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. Erdoğan "Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele eden, binlerce evladını teröre kurban veren ülke olarak oyalanmaya tahammülümüz kalmadı." Dedi ve İsveç’in 73 teröristi iade edeceğini açıkladı. Öte yandan dün İsveç vatandaşlarının sınır dışı edilemeyeceğini aktaran Andersson, "Türkiye ile yaptığımız görüşmede uluslararası hukuka uyacağımızı belirttik, terörist olmayanın endişe duymasına gerek yok" ifadesini kullandı.

İsveç Başbakanı kimdir, Magdalena Andersson kaç yaşında?

30 Kasım 2021'den bu yana İsveç başbakanlığı yapmakta olan Andersson ülke tarihindeki ilk kadın başbakandır.

Ekim 2014'ten Kasım 2021'e kadar Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 4 Kasım 2021'de İsveç Sosyal Demokrat Partisi genel başkanı oldu.

Andersson, Stockholm Ekonomi Okulu'nda eğitim gördü ve 1992-1995 yılları arasında orada yüksek lisans eğitimi aldı.

Kariyeri

Andersson, Başbakanlık Bürosunda 1996-1998 yılları arasında siyasi danışman ve 1998-2004 yılları arasında planlama direktörü olarak çalıştı. 2004-2006 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda devlet sekreteri ve parti lideri Mona Sahlin'e 2007'den 2009'a kadar iç politika danışmanı oldu. 2009-2012 yılları arasında Reinfeldt Kabine tarafından şu anki görevine atandıktan sonra İsveç Vergi Dairesi Baş Müdürü olarak görev yaptı. Koalisyon ortaklarının kararı üzerine, Maliye Bakanlığı ikiye ayrıldı; Andersson, Maliye Bakanı olurken, Per Bolund finansal piyasalardan ve tüketicilerden sorumlu oldu.

Haberin Devamı

Kasım 2021'de İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Birinci Sekreteri olarak atandı ve bu da onu partiye liderlik eden ikinci kadın ve Stefan Löfven'in istifasının ardından İsveç Başbakanı olan ilk kadın yaptı.

Magdalena Andersson hangi partiden?

İsveç Sosyal Demokrat Partisi Başkanı