Gazete Vatan Logo

Bunun adı cinayet!

Kılıçdaroğlu o rapora gönderme yaptı

Bunun adı cinayet!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Zonguldak'taki Kozlu madeninde 8 maden işcisinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak bir rapora gönderme yaptı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

"Zonguldak’ta kara bir haber geldi dün akşam saatlerinde, 8 işçimiz yaşamlarını yitirdiler. Biliyorsunuz defalarca iş kazası konusunda grubumuzun dikkatini çekmiştim. Ölümlerde birinci, dünyada üçüncüyüz. Yerin altında çalışıyor bu insanlar. Yolsuzluk yapmıyorlar, hırsızlık yapmıyorlar, alın terleriyle çalışıyorlar. Bunların güvenliğini sağlamak hükümetin yetkisindedir. Nasıl oluyor da bu insanlarımızın güvenliği sağlanıyor. Türkiye’yi neredeyse işçi mezarlığına döndürdük. Terörden çok daha fazla insan kaybımız iş kazalarında oluyor.

Bunun adı cinayet

Neden önlem almıyoruz? Bakınız bu iş yerinde bundan birkaç yıl önce yine kaza olmuş 30’a yakın işçimiz hayatını kaybetmişti. Başbakan, ‘bu işe giriyorsak kaderi budur’ demişti. Biz kabul etmedik. Avrupa’da İngiltere’de ABD’de olmuyor da niçin Türkiye’de oluyor? Sonra bakan gitti ‘efendim çok güzel öldüler’ dedi. Siyaset sorumluluk ister. Sorumlulukla yola çıkacaksınız siz."

Haberin Devamı