Gazete Vatan Logo
Moto GP Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde rekoru kırdı!

Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde rekoru kırdı!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan ve bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılışı gerçekleştirilecek Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı sürüşte saatte 400 kilometre hıza ulaştı.

Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde rekoru kırdı!

Açılıştan önce özel izinle gerçekleştirilen geçişte Red Bull sporcusu Kenan, saate 400 kilometreyle Kawasaki H2R model motosikletle en yüksek hıza ulaşan isim oldu.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda lider konumda bulunan Kenan, Osmangazi Köprüsü'nün resmi açılışında planladıkları hız denemesini, hava koşulları nedeniyle daha önce yaptı.

Kenan, özel izinle hava koşullarının uygun olduğu günün erken saatlerinde Osmangazi Köprüsü'nden yaptığı geçişte Kawasaki H2R model motosikletiyle saatte 400 kilometre hıza ulaşmayı başardı. Kenan'ın ulaştığı hız, Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarıştığı takımı Kawasaki tarafından H2R motosikletin ulaşabildiği en yüksek hız olarak onaylandı.

Bu özel hız denemesinde 1,5 kilometrelik köprüyü 30 saniyenin altında geçen Kenan, Osmangazi Köprüsü'nün en hızlı geçişini de yapmış oldu.

Kenan, yaptığı açıklamada, 4 ay süren bir çalışmanın ardından 400 kilometreye ulaşarak Kawasaki H2R motosikletiyle ulaşılabilecek en yüksek hıza çıktığını belirtti.

"KÖPRÜDEN BUNDAN DAHA HIZLI BİR GEÇİŞ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Haberin Devamı

Kenan, Kawasaki'den geçen yıl bu motosikleti istediğinde en yüksek hızının 380 kilometre olduğunu belirttiklerini anlattı.

Motosikleti modifiye etmeden ve orijinal ayarlarını koruyarak küçük değişiklikler yaptığını anlatan Kenan, şu ifadeleri kullandı:

"En son yaptığım denemelerde 390 kilometre hıza kadar ulaşmıştım, bugün onu da aşarak 400 kilometre hıza ulaştım. Bu hız denemesini açılışta yapmayı planlamıştım ama hava koşullarının en uygun olduğu zaman dilimini yakalamamız gerekiyordu, o nedenle sabah 05.00'te yaptık. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmal Kartal'a bana bu imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca köprü inşaatında çalışan ve bu rekor denemesinde bize yardımcı olan tüm mühendislere de teşekkürlerimi iletiyorum."

Kenan, köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmediğini vurgulayarak, "Bizim dünya şampiyonası yarışlarında çıktığımız en yüksek sürat 300 kilometre civarı oluyor. 400 kilometre ise çok yüksek bir hız. O nedenle bu hıza ulaşmak bir hayaldi. Çok şükür hayalime ulaştım. Dünya şampiyonasında liderliği sürdürüyorum, bundan sonraki hayalim 5. dünya şampiyonluğu." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da Kenan Sofuoğlu'nun başarılara imza atmaya devam edeceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz Türkiye'nin medarı iftiharı olan bir sporcumuzun spora katkısı olabilecek bütün etkinliklerini canı gönülden desteklemeye devam ediyoruz. Seri üretim bir motosikletle çıkılabilecek en yüksek hıza ulaşma rekoruyla bir Türk sporcusunun neler yapabileceğini gösterdi. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki Kenan Sofuoğlu daha birçok başarılara imza atacaktır."