Gazete Vatan Logo

Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç gün sonra yapılmalı?

Korunmasız cinsel ilişki sonrasında istenmeyen bir hamilelikten endişe duyan ya da bebek planlayan çiftler cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamileliğin belli olduğu ve ne zaman testlerin kesin sonuç verdiğini merak ederler. Hamilelik ile ilgili en doğru sonuçların alınacağı bir süre vardır. İlk başvurulan ise genelde evde partik olarak yapılan gebelik testleridir. Ancak, ilişkinin hemen ardından veya sonraki birkaç gün içinde hamilelikle ilgili kesin sonuç alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Peki, Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç gün sonra yapılmalı? İdrarda gebelik testi en erken ne zaman belli olur? Kaç günlük hamilelik kan testinde çıkar? İşte hamilelik ile ilgili ve gebelik testleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç gün sonra yapılmalı?

İster planlı olsun ister olmasın korunmasız cinsel ilişkinin ardından pek çok kadın hamile olup olmadığını merak eder. Özellikle, planlı olmayan hamileliklerden endişe edenler ilişkinin hemen sonrasında hamilelik testlerine yönelir. Ancak, ilişkinin hemen ardından veya sonraki birkaç gün içinde hamilelikle ilgili kesin sonuç alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. İlişki sonrasında yapılan testler negatif sonuç verdiği için yanıltabilir.

CİNSEL İLİŞKİDEN KAÇ GÜN SONRA HAMİLELİK TESTİ YAPILIR?

Hamilelikten endişe duyduğunuzda, mümkün olduğunca erken test yaptırmak istemeniz doğaldır. Korunmasız bir ilişki yaşadıysanız ya da planlı olarak bebek denemesi yaptıysanız hamilelik testinden kesin sonuç almak için bir süre beklemeniz gerekiyor. Uygun olan beklenen adet döneminden en erken 1 hafta önce veya şüphelenilen cinsel ilişkiden en erken 1 hafta sonra test yapılmasıdır.

HAMİLELİK TESTİ KAÇ GÜN SONRA YAPILMALI?

Hamile olup olmadığınızı anlamak için ya evde kullanılan hızlı gebelik testlerini ya da hastaneye gidip beta HCG veya kan testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Cinsel birlikteliğin üzerinden ortalama 10-14 gün geçtikten sonra gebelik belli olur. Evde gebelik testleri en iyi sonucu almak için uyandıktan sonrayı tercih edin. Çünkü o zaman idrardaki hCG konsantrasyonu en yüksek seviyede olduğu saatlerdir.

Haberin Devamı

KAÇ GÜNLÜK HAMİLELİK KAN TESTİNDE ÇIKAR?

Döllenmeden yaklaşık olarak 11 gün sonra kan numunesinde, HCG hormonunda yüksek değeler saptanabilir ve bundan birkaç gün sonra da idrar testi aracılığıyla veriler elde edilebilir.