Gazete Vatan Logo

Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar? Hamilelik nasıl anlaşılır?

Erken gebelik belirtileri korunmasız cinsel ilişki sonrasında hemen hemen pek çok çifttin merak ettiği konuların başında geliyor. Hamilelikte ilk belirtiler kişiden kişiye ve gebelikten gebeliğe değişiklik gösterebilir. Hamile olup olmadığınızı öğrenmeden önce vücutta bazı değişiklikler meydana gelir. Hamile olup olmadığınızı anlamanın en güvenilir yolu testlerdir ancak bazı belirtiler hamilelik durumunuzu yansıtabilir. Hamileliğin erken belirtileri arasında ilk ve en önemlisi adet gecikmesi ve sabah bulantıları yer alır. Vücuttaki bazı değişiklikler de hamileli olup olmadığınız hakkında fikir verebilir. Peki, Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar? Hamilelik nasıl anlaşılır? İlk gebelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar? Hamileliğin ilk haftalarında neler olur? İşte merak edilenler…

Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar? Hamilelik nasıl anlaşılır?

Korunmasız cinsel ilişkinin ardından hemen hemen pek çok kadın hamilelik şüphesi yaşar. Testlerin net sonuç vermesi için ise beklemek gerekir. Hamileliğin ilk haftalarında pek çok kadın hamile olduğunun farkında bile değildir. Her kadın farklı zamanlarda ve farklı hamilelik belirtileri yaşayabilir. Kimisi de hiç belirti hissetmez. İster planlı olsun ister plansız ilk hamilelik belirtileri çiftler için önemlidir.

CİNSEL İLİŞKİDEN KAÇ GÜN SONRA HAMİLELİK BELİRTİLERİ BAŞLAR?

Bazı insanlar hamile kaldıktan sonraki birkaç gün içinde hamile hissederken, diğerleri pozitif bir hamilelik testinden sonra haftalarca hamile hissetmezler. Hamilelik belirtileri kişiden kişiye ve hatta gebelikler arasında farklılık gösterir. Adetiniz gecikir gecikmez gebelik testi yapabilirsiniz. Ancak, en doğru sonuçları almak için adetinizin gecikmesinden sonra en az bir hafta beklemek en iyisidir.

ERKEN HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gebeliğin en yaygın erken belirti ve semptomları şunları içerebilir:

Adet gecikmesi

Beklenen adet döngüsü başlamadıysa veya regl döneminizin üzerinden uzun bir süre geçtiyse, hamile olma olasılığınız yüksektir. Ancak düzensiz bir adet döngünüz varsa, bu belirti yanıltıcı olabilir.

Haberin Devamı

Hassas, şiş göğüsler

Hamileliğin erken dönemindeki hormonal değişiklikler göğüslerinizi hassas ve ağrılı hale getirebilir. Vücudunuz hormonal değişikliklere uyum sağladığından, bunu hissedebilirsiniz. Memelerde oluşan hassasiyer birkaç hafta sonra azalacaktır.

Mide bulantısı ve Kusma

Günün veya gecenin herhangi bir saatinde ortaya çıkabilen sabah bulantısı, genellikle hamile kaldıktan bir ila iki ay sonra başlar. Ancak bazı kadınlar mide bulantısını daha erken hissederken bazıları hiç yaşamaz. Hamilelik sırasında mide bulantısının nedeni net olmasa da hamilelik hormonları nedeniyle olduğu biliniyor.

Sık idrara çıkma

Hamileyseniz kendinizi normalden daha sık idrara çıkarken bulabilirsiniz. Vücudunuzdaki kan miktarı hamilelik sırasında artar ve böbreklerinizin mesanenize ulaşan ekstra sıvıyı işlemesine neden olur. Bu yüzden erken hamilelik belirtilerinde sık idrar çıkma görülür.

Haberin Devamı

Tükenmişlik ve yorgunluk

Yorgunluk, hamileliğin erken belirtileri arasında da üst sıralarda yer almaktadır. Gebeliğin ilk üç ayında uykululuğa neyin neden olduğunu kimse kesin olarak bilmiyor. Bununla birlikte, hamileliğin erken döneminde progesteron hormonu seviyelerinde hızlı bir artış, yorgunluğa katkıda bulunabilir.