Gazete Vatan Logo

Ameliyatsız tekniklere talep artıyor!

Ameliyatsız teknikler ile yapılan estetikler arasında yüz, burun, göz kapakları, kırışık tedavisi, çene, yanak ve dudak estetiği operasyonları yer alır.

Ameliyatsız tekniklere talep artıyor!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; 'Ameliyatsız teknikler ile yapılan estetikler arasında yüz, burun, göz kapakları, kırışık tedavisi, çene, yanak ve dudak estetiği operasyonları yer alır. Ayrıca saç ektirme ve bölgesel incelme de bu teknikler arasına dahil edilebilir. Kullanılan teknikler arasında ise botoks ve dolgu enjeksiyonları ile lazerli teknikler yer alıyor.' dedi.

Botoksla yapılan estetikler

Botoks enjeksiyonu ile dinamik yüz kaslarında gevşeme sağlayarak kırışıklıkları önlemeye yönelik geri dönüşümlü yani etkileri kalıcı olmaya ameliyatsız estetik tekniğidir. Kaş arası, göz çevresi, alın çizgileri ağız kenarı çizgileri ve dudak kenarı çizgilerinin yok edilmesinde kullanılır. Masseter botoksu ile çene küçültme, Nefertiti botoksu ile boyun kırışıklıklarını yok etme, el, ayak ve koltuk altı terlemelerinin önlenmesinde kullanılır. Ameliyatsız burun estetiğinde de oldukça başarılı bir şekilde uygulanabilir.

Dolgu enjeksiyonuyla yapılan estetikler

Hyalüronik asit vücudun doğal yapısında da bulunan bir madde olmasına rağmen otuzlu yaşlardan itibaren eksilmeye başlar. Ameliyatsız estetik uygulamaları arasında çok önemli bir yeri olan dolgu enjeksiyonu teknikleri ile kısa sürede derin kırışıklıklardan kurtularak gençleşmek kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Estetik dolgu operasyonlarında vücuda enjekte edilen hyalüronik asit yüzün doğal görünümü koruyarak ameliyata gerek genç bir görünüme kavuşulmasını sağlar. Nazolabial çizgiler, ağız kenarında ve çeneye doğru yayılan kırışıklıklar dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilmektedir. Bunun dışında elmacık kemikleri belirginleştirmekte, dudak hacminin artırılmasında ve şekillendirilmesinde, asimetrik bozukluklarının giderilmesinde, kaş arası ve alın bölgesindeki kırışıklıklarda kullanılan kalıcı olmayan ameliyatsız estetik tekniğidir.

Haberin Devamı

Liposuction ile bölgesel incelme

Bölgesel incelme çeşitli teknikler ile vücuttaki spor ve egzersizle eritilemeyen kalıcı yağların alınmasına yardımcı olan ameliyatsız estetik prosedürüdür. Özellikle lazerli teknikler ile bölgesel incelmede oldukça etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor. Lazer lipoliz genellikle genel anestezi altında uygulanan bir operasyondur. İşlem yapılanan bölgeye göre işlem süresi değişebilir. Bu süre 15 dakikadan 2 saate kadar çıkabilir. Lazer enerjisi ile parçalanan yağlar vakum aracılığı alınmak istenirse küçük bir deliğin içinden cihazın kanülü içeriye yerleştirilerek cildin altına gönderilen yağ sıvısı çekilerek alınabilir. Operasyonla alınan yağ hücreleri geri gelmez fakat diğer bölgelerin yağlanmaması için spor yapmaya ve dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk. “Ameliyatsız teknikler özellikle ameliyat ve anestezi korkusu olan, iyileşme süreci için bekleyecek zamanı olmayan, acısız ve hızlı teknikler ile güzelleşmek isteyenler için oldukça cazip bir seçenektir.”