Gazete Vatan Logo

TGC'nin gecesinde kavga!

Sedat Semavi Ödülleri törenine, Orhan Pamuk kavgası damgasını vurdu

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği Sedat Semavi Ödülleri törenine, Orhan Pamuk kavgası damgasını vurdu.


Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin The Marmara Oteli’nde düzenlediği törende olay çıktı.

TRT Türk’te yayınlanan "Masumiyet Müzesi" belgeseli ile ödüle hak kazanan ve konuşma yapmak için kürsüye gelen Demet Haselçin, Orhan Pamuk’a da teşekkür etti.

Bu sırada Sadık Albayrak adlı bir kişi, ‘masum ama savaş kışkırtıcısı’ diye bağırdı ve ayağa kalktı. Başka davetliler de Albayrak’a tepki gösterip, onu salondan çıkarmaya çalıştı.



Bu sırada konuklardan biri Haselçin’i protesto eden Sadık Albayrak’ın eline vurdu ve arbede başladı. Yumruklaşmalar arasında Sadık Albayrak salondan çıkarıldı.

Gazetecilerin görüntülediği Sadık Albayrak, “Orhan Pamuk’u protesto ettim, Orhan Pamuk bir yüz karasıdır. Geçenlerde Suriye devlet başkanı Beşar Esad’a bir mektup gönderdi. Mektubunda, bırakmazsanız sonunuz Kaddafi gibi olur dedi. Kaddafi insanlık onuruna aykırı bir şekilde alçakça katledildi. Bir yazar bir devlet başkanına Kaddafi’nin sonunu göstererek tehdit etti. Bugün ise Masumiyet Müzesi ile buna ödül veriliyor” dedi..

ÖDÜLLER
Gazetecilik: Utku Çakırözer, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Suriye Devlet Başkanı Cumhuriyet'e Konuştu Esad: Keşke Düşürmeseydik" başlıklı söyleşisi ile.
-Seçici Kurul ayrıca, Kadir Can'ı "12 Eylül 1980 Akıl Tutulması" adlı albüm kitabı nedeniyle övgüye değer gördü.
Radyo: Tanju Yenisey, Avustralya Devlet Radyo Televizyon Kurumu SBS Radyosu'nda yayınlanan"Çok Kültürlülük Başarısız mı oldu?" adlı radyo programıyla.
-Seçici Kurul ayrıca, Özlem Devrim Bahar – Başar Tıkman'ı Yön Radyo'da yayınlanan "Başka Türlü: Adressiz Hayatlar / Gurbet İşçileri" adlı ortak radyo programı nedeniyle övgüye değer gördü.
Televizyon: Demet Haselçin, TRT Türk kanalında yayınlanan "Masumiyet Müzesi" adlı televizyon programı ile.
-Seçici Kurul ayrıca, Özgen Bingöl ve Arda Sevimli'yi Kanal D'de yayınlanan "Panzer Dur" adlı ortak haberi nedeniyle övgüye değer gördü.
Edebiyat: Ahmet Cemal, "Lanetlenmiş Ağustosböcekleri" adlı deneme kitabıyla.
Sosyal Bilimler: Prof. Dr. Zafer Toprak, "Darwin'den Dersim'e Cumhuriyet ve Antropoloji" adlı eseriyle.
Fen Bilimleri: Yrd. Doç. Dr. Kƒzım Büyükboduk, "Stark Birimleri ve Tümden Gerçel Sayı Cisimleri İçin Iwasawa'nın Ana Sanıları" adlı makalesiyle
-Seçici Kurul ayrıca, Prof. Dr. Seyhun Topbaş'ı "Kekemelik İçin Terapi ve İnternet Ortamında Topluluk Temelli Özyardım Destek Grupları Oluşturma Çalışması" adlı eseri nedeniyle övgüye değer gördü.
Görsel Sanatlar: Füsun Onur, "Kassel - Almanya'daki 13. Documenta etkinliğindeki sergisi ile.
Spor: Aslı Çakır Alptekin, Atletizmde 1500 metre Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu olması nedeniyle.
-Seçici Kurul ayrıca, Nazmiye Muslu'yu halterde (40 Kg.) Paralimpik Oyunlar Şampiyonu olması nedeniyle övgüye değer gördü

Haberin Devamı