Gazete Vatan Logo
Magazin Erhan Güleryüz ve Erol Köse davasında flaş gelişme! 'Evrakta sahtecilik' suçunun işlendiğini düşünüyoruz'

Erhan Güleryüz ve Erol Köse davasında flaş gelişme! 'Evrakta sahtecilik' suçunun işlendiğini düşünüyoruz'

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, 'Ölünce Sevemezsem Seni' adlı şarkı nedeniyle yapımcı Erol Köse ile mahkemelik oldu. Erhan Güleryüz'ün Erol Köse'ye açtığı davada grup üyelerinden Bülent Akbay tanık olarak dinlendi. Akbay, 2000’li yıllarda vize işlemleri için boş kağıda imza atarak, Erol Köse’ye verdiklerini söyledi. Güleryüz’ün avukatı ise “Müvekkilden alınan boş imzalı kağıtların sonradan doldurularak, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunun işlendiğini düşünüyoruz” dedi.

Erhan Güleryüz ve Erol Köse davasında flaş gelişme! 'Evrakta sahtecilik' suçunun işlendiğini düşünüyoruz'

1996'da kurulan Ayna grubu, aynı yıl Erol Kӧse’nin prodüktӧrlüğünde ilk albümünü piyasaya çıkarmıştı. 2002'de 'Bostancı Durağı' albümünden sonra yapımcı Erol Kӧse ile yollar ayrılırken, solistlerden Cemil Özeren de gruba veda etmişti. Güleryüz ise 2004'te 'Doğum Günü' adlı solo albümüyle yoluan tek başına devam etmişti.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Erhan Güleryüz, bir döneme damga vuran 'Ölünce Sevemezsem Seni' adlı şarkının sözlerini kendisinin yazdığını ancak MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kayıtlarında söz yazarı ve besteci olarak hayatını kaybeden grubun solisti Cemil Özeren ile Erol Köse’nin isminin bulunduğunu belirterek, Köse’ye dava açmıştı. Şarkıcı, Erol Köse’ye ödenen tüm telif gelirlerinin kendisine verilmesini talep etti.

"ERHAN VE CEMİL ŞARKIYI UYARLADI"

1. Fikri Sinai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya Erhan Güleryüz, avukatı ve grup arkadaşlarıyla birlikte katıldı. Erol Köse ise duruşmaya katılmadı. Ayna grubunun üyelerinden Bülent Akbay, tanık olarak dinlendi. İfadesinde Erhan Güleryüz ile 25 yıldır birlikte çalıştığını belirten Akbay, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

 

Dava konusu olan, Ölünce Sevemezsem Seni isimli şarkısının orijinali Karacaoğlan’a aittir. Erhan ve Cemil üniversitede okurken şarkıyı uyarladı.

“BOŞ KAĞIDA İMZA ATIP EROL KÖYE’YE VERİYORDUK”

Özellikle 2000 ve 2001 yılları arasında çok fazla seyahat ettiklerini dile getiren tanık Bülent Akbay, “O dönemde vize işlemleri için boş kağıda imza atarak, Erol Köse’ye veriyorduk. Ben bizzat kendim ABD vize işlemleri için boş kağıda imza atarak, Erol Köse’ye vermiştim” dedi. 

Grubun şarkılarından 'Dön Bak Aynaya' ve 'Ceylan''ın da anonim olduğunu söyleyen Akbay, “Diğer tüm şarkılar Erhan Güleryüz’e aittir” açıklamasını yaptı.

“EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇUNUN İŞLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Tanığın ardından söz alan Erhan Güleryüz’ün avukatı, “Müvekkilden alınan boş imzalı kağıtların sonradan doldurularak, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunun işlendiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, taraflara beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında basın mensupalrının sorularını yanıtsız bırakan Güleryüz, görüntü vermekten de kaçındı.