Zürafa Sokak

Zürafa Sokak

Son dakika Zürafa Sokak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zürafa Sokak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zürafa Sokak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zürafa Sokak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zürafa sokak gelişmeleri de dahil olmak üzere 17 zürafa sokak haberi bulunmuştur. Tüm zürafa sokak haberleri aşağıda listelenmiştir.
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor İstanbul Beyoğlu’nda pandemi nedeniyle kapatılan genelevlerin bulunduğu Zürafa Sokak’ta bulunan 31 bina yıkılırken ortaya çıkan tarihi hamamın restore edilip sosyal ve kültürel tesis yapılması planlanıyor. Beyoğlu Belediyesi’nin Etüt Proje Müdürü Yusuf Soyuer, “Modern yapılar yıkıldıkça etrafındaki tarihi binalar, binaların cepheleri ortaya çıktı. Bulunduğumuz alanın park olması planlanıyor ama çalıştaylar yapılıp son karar verilecek” dedi.
2.02.2023 Yaşam
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı Beyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
14.04.2022 Yaşam
Zürafa Sokağın kültürel dönüşümü için ilk fiziki adım atıldı
Zürafa Sokağın kültürel dönüşümü için ilk fiziki adım atıldı Beyoğlu’ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokaklarının kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için başlatılan proje kapsamında Zürafa Sokak'ta bulunan 4 binanın yıkımı başlatıldı.
11.02.2022 Yaşam
Zürafa Sokak'ta kültürel dönüşüm için ilk adım! 4 binanın yıkımı başlatıldı
Zürafa Sokak'ta kültürel dönüşüm için ilk adım! 4 binanın yıkımı başlatıldı İstanbul Beyoğlu’ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokaklarının kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için başlatılan proje kapsamında Zürafa Sokak'ta bulunan 4 binanın yıkımı başlatıldı.
11.02.2022 Gündem
Zürafa Sokak için harekete geçildi! Bir devir kapanıyor ve başlıyor...
Zürafa Sokak için harekete geçildi! Bir devir kapanıyor ve başlıyor... Beyoğlu’ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokaklarının kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için başlatılan proje kapsamında istişare toplantısı yapıldı. Toplantının detaylarını aktaran Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Önümüzdeki hafta farklı maliklere ait olan 5-6 binanın fiziki yıkım sürecini de gerçekleştireceğiz. Böylece dönüşüm süreci başlamış olacak” dedi.
4.02.2022 Gündem
Servetinin boyutu halen bilinmeyen genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın arşivi çöpe gitti
Servetinin boyutu halen bilinmeyen genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın arşivi çöpe gitti İstanbul’un en güzel yerlerinden biri Galata’nın hemen altındaki Zürafa Sokak yaklaşık 100 yıl boyunca genelevlerin mekânı oldu. Zürafa Sokak’ı kapatan dev demir kapıdan girenler genelevlerin ışıklı camekanlarını görseler de, içeride ne acılar yaşandığını bilmediler.
22.12.2021 Gündem
Zürafa Sokak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek
Zürafa Sokak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek Beyoğlu’nun tarihi semti Karaköy’deki Zürafa Sokak’ın dönüşümüne ilişkin Başkan Haydar Ali Yıldız, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek” dedi.
20.12.2021 Yaşam
Arap fonu Karaköy'e el attı
Arap fonu Karaköy'e el attı Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların dikkatini çeken Karaköy, şimdi de Arap yatırımcıların radarına girdi.
21.08.2015 Arşiv
Genelevde isyan var!
Genelevde isyan var! Zürafa Sokak’ta 6 geneleve kapatma kararı çıktı
29.09.2021 Gündem
Zürafa Sokak'ta eylem!
Zürafa Sokak'ta eylem! Genelevlerini korumak isteyen hayat kadınları Zürafa Sokak'ta eylemde..
4.01.2013 Yaşam
Bir günde 70 kişiye satıldım
Bir günde 70 kişiye satıldım Sıradışı bir yaşam öyküsü...
29.09.2021 Gündem
‘60 bin kadın, bedenini satmak  için sıraya girmiş durumda’
‘60 bin kadın, bedenini satmak için sıraya girmiş durumda’ Hükümetin ekonomik kriz karşısındaki tutumunu eleştiren CHP’li Kılıçdaroğlu, “60 bin kadın, hayat kadını olarak geçimini sağlamak için sıraya girmiş durumda” dedi. İktidar kanadından cevapsa Devlet Bakanı Kavaf’tan geldi: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kadın bedenini siyasete alet etmesini kınıyorum”
12.08.2009 Siyaset
Topbaş'tan 'genelev' açıklaması
Topbaş'tan 'genelev' açıklaması 'Karaköy’deki genelevi kapatmak gündemimizde yok'
29.09.2021 Gündem
Hayat kadınlarından Ahu Tuğba’ya tepki
Hayat kadınlarından Ahu Tuğba’ya tepki Oyuncu'nun katıldığı bir televizyon programında hayat kadınlarının sorunları ele alındı
9.11.2007 Magazin
Genelevde ağlatan propaganda
Genelevde ağlatan propaganda Eski genelev çalışanları Tükrükçü ve Ermez, Zürafa Sokak’taki genelevde seçmenleriyle buluşmak istediler.
19.07.2007 Yaşam
İstanbul'un genelevleri New York Times'da
İstanbul'un genelevleri New York Times'da New York Times Beyoğlu'ndaki Kadem sokağını konu aldı
20.08.2011 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zürafa Sokak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zürafa sokak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.