Gazete Vatan Logo

‘60 bin kadın, bedenini satmak için sıraya girmiş durumda’

Hükümetin ekonomik kriz karşısındaki tutumunu eleştiren CHP’li Kılıçdaroğlu, “60 bin kadın, hayat kadını olarak geçimini sağlamak için sıraya girmiş durumda” dedi. İktidar kanadından cevapsa Devlet Bakanı Kavaf’tan geldi: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kadın bedenini siyasete alet etmesini kınıyorum”

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, ekonomik krizi en ağır yaşayan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyeti, Meclis’te kabul eden Kılıçdaroğlu, birilerinin krizi fırsata çevirdiğini ve gelir adaletsizliğinin giderek derinleştiğini söyledi. Sokaktaki insanın kan ağladığını, bu tablonun devam etmesi durumunda sosyal patlamaların yaşanacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Çiftçi, işçi, emekli perişan durumda, işsizlik artıyor. Bir yandan da birilerinin mal varlığında artışlar oluyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

VİLLAYI AÇSIN: Böyle bir ortamda nasıl oluyor da birilerinin mal varlığında süratli artışlar oluyor? Kimdir bu birileri? AKP, bu birilerini açıklamak zorundadır. Eğer Sayın Başbakan geleceğini garanti etmek için etrafını Çin Seddi gibi çevirdiği Kısıklı’daki villasında oturacaksa, krizden etkilenmeyeceğini çok iyi biliyoruz. O villaları da Sayın Başbakan medyaya açmalıdır. Kendi geleceğini nasıl garanti ettiğini Türk toplumu görmelidir.

ÖRTÜLÜ FAŞİZM: Ak parti örtülü bir faşizmi uygulama yolunda. Her alanda ciddi baskılar uyguluyor. Millete din iman söyleminde bulunuyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki 60 bin kadın, hayat kadını olarak geçimini sağlamak için sıraya girmiş durumda. Bu acı tabloları, medyanın, gündeme getirmesi lazım. Medya üzerinde AKP’nin baskısını da biliyoruz. Ciddi bir baskı var. Yandaş medya yarattılar. Türkiye’yi güllük gülistanlık gösteriyorlar. O medyadan kim istiyorsa Anadolu’ya gidelim, hayatı görsünler. Sadaka kültürünün normal bir ekonomi politikası haline geldiğini görüyoruz. Sadaka kültürü insanları ötekileştiriyor. İnsanlar aş alırken yüzlerini kapatıyorsa, bu utanç iktidarın utancıdır.

Bakan Kavaf: Kınıyorum

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “talihsiz” olarak nitelendirdi. Kavaf yaptığı yazılı açıklamada “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sorumlu bir muhalefet anlayışı ile kadınlarımıza ilişkin sorunlara çözüm üretmek yerine, kadın bedenini ahlak dışı bir anlayışla siyasete alet etmesini kınıyorum” dedi.

6 bin kadın genelev vesikası bekliyor

REFERANS Gazetesi’nin bir haberine göre, genelevin bulunduğu İstanbul Beyoğlu Zürafa Sokak’ta 42 evden 18’i faal. Ve bu evlerde toplam 120 kadın çalışıyor. Çalışmak için sırada bekleyen kadın sayısı ise tam 6 bin.

Şefkat Der Başkanı Hayrettin Bulan vesika almak için 6 bin kadının beklemesinin ürkütücü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu rakam mafyanın ağzını sulandırıyor. Mafyanın zorla fahişelik için sıraya soktuğu bu kadınlar, 20 bin lira ila 200 bin lira arasında değişen fiyatlarla aracılara satılıyor.”

Haberin Devamı