Zorunlu Eğitim

Zorunlu Eğitim

Son dakika zorunlu eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zorunlu eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zorunlu eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zorunlu Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zorunlu eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.156 zorunlu eğitim haberi bulunmuştur. Tüm zorunlu eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlkokul 5 yıl olacak mı? 5 artı 3 artı 4 eğitim sistemi eğitim sistemi geri mi gelecek?
İlkokul 5 yıl olacak mı? 5 artı 3 artı 4 eğitim sistemi eğitim sistemi geri mi gelecek? 11 Nisan 2012'de yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitim sistemiyle ilkokul 4 yıla indirildi. Sosyal medyada 4+4+4 eğitim sistemi yerine 5 artı 3 eğitim sisteminin geri geleceği iddia edildi. Söz konusu paylaşımların ardından veliler İlkokul 5 yıl olacak mı? 5 artı 3 eğitim sistemi geri mi gelecek? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, ilkokul 5 yıla mı çıkıyor?
26.02.2024 Gündem
Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu?
Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu? Deprem farkındalık eğitimi 28 Eylül tarihinde duyurulmuştu, son güne girildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından kısa mesajla duyurulan eğitimin ardından pek çok memur eğitimini tamamladı, henüz tamamlamamış olanlar için de son tarih bilgisi paylaşıldı. Peki, deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu? Deprem farkındalık eğitimi son gün ne zaman, 31 Ocak dahil mi?
31.01.2024 Çalışma Hayatı
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık' diyerek duyurdu. Son 2 haftadan beri ciddi şikayetler alındığını belirten Bakan Özer, gerekli yazışmalar tamamlandıktan sonra tüm illerin bilgilendirileceğini açıkladı. İşte detaylar...
31.10.2022 Eğitim
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınıyor mu? Zorunlu eğitim yaşı kaç, düşüyor mu?
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınıyor mu? Zorunlu eğitim yaşı kaç, düşüyor mu? 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına mı alınıyor, zorunlu eğitim yaşı düşüyor mu? Eğıtim alanında gelecek yıl atılacak adımlar 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda belirlendi. 
27.10.2022 Eğitim
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor MEB'den son dakika gelişmesi! Zorunlu eğitim ile ilgili flaş karar. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na ilişkin bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşındaki çocukların zorunlu eğitim kapsamına alınacağını duyurdu.
27.10.2022 Eğitim
96. Gazi Koşusu’nu kim kazandı? Secret Power’in jokeyi Özcan Yıldırım kimdir?
96. Gazi Koşusu’nu kim kazandı? Secret Power’in jokeyi Özcan Yıldırım kimdir? Atatürk adına düzenlen Gazi Koşusu’nun 96’ıncısı gerçekleştirildi. Gazi Koşusu’nu kazanan safkan Secret Power oldu. Secret Power’in jokeyi Özcan Yıldırım yarışseverler tarafından merak ediliyor. Peki, Gazi Koşusu’nu kazanan Secret Power’in jokeyi Özcan Yıldırım kimdir? Özcan Yıldırım kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…
26.06.2022 Diğer Sporlar
Emine Erdoğan, 150 anaokulu toplu açılış törenine katıldı
Emine Erdoğan, 150 anaokulu toplu açılış törenine katıldı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Avcılar'da katıldığı '150 Anaokulu Toplu Açılış Töreni'nde, “Bugün 150 anaokulumuzun açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 30 bin yavrumuz bu eğitim yuvalarında akademik hayatlarına ilk adımlarını atacaklar. Elbette hedeflerimiz bundan çok daha büyük. Mevcut 2 bin 782 anaokuluna ek 3 bin, mevcut 30 bin anasınıfına ek 40 bin anasınıfı daha açacağız" dedi.  
27.05.2022 Siyaset
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, erken çocukluk öğrenci sayısı ve hedef sayının toplamda 4 milyon seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, bu sayıda çocuğumuzun hem okul çalışmaları hem de belirli yaş grubunda zorunlu eğitim olmadığından okula kazandırma çabalarının, sadece MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanlığı düzeyindeki bir organizasyonla yürütülemeyeceğini kaydetti.
19.05.2022 Eğitim
BİLSEM sınavı ne zaman açıklanacak? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
BİLSEM sınavı ne zaman açıklanacak? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçme işlemi sona erdi. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı BİLSEM sınavlarının yetenek alanlarına göre değerlendirme devam ederken sınavlarını tamamlayan öğrenciler de sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…
9.05.2022 Eğitim
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: AB, Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: AB, Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, ''Türkiye yargı reformu stratejisi, insan hakları eylem planı ve 2021-2023 döneminin tamamını kapsayan Avrupa Birliği'ne (AB) katılım eylem planıyla önümüzdeki 1-2 yıllık yol haritasını hazırlamış durumda. Yeter ki Avrupa üsteliği bu dönemde teşvik edici rol oynasın ve aday ülke Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın" dedi.
18.01.2022 Siyaset
Evde eğitim hizmeti nedir, kimler yararlanacak? MEB’ten evde eğitim kararı!
Evde eğitim hizmeti nedir, kimler yararlanacak? MEB’ten evde eğitim kararı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni bir karara imza attı. Bakanlık, yönetmelikte değişikliği giderek eğitim ve öğretimde yeni bir düzenlemeye gitti. Sağlık problemleri yüzünden okula gidemeyen öğrencilere evde 12 hafta uzaktan eğitim hizmeti veriliyordu. Alınan şikayetlerin ardından MEB harekete geçti, evde eğitim hizmeti verilmesi adına yeni bir duyuru yaptı. Peki Evde eğitim hizmeti nedir, evde eğitim hizmetinden kimler yararlanabilir? 
23.11.2021 Eğitim
2020 yılı şiddet haritası ortaya çıktı! Zirvedeki il belli oldu: Yüzde 69 arttı...
2020 yılı şiddet haritası ortaya çıktı! Zirvedeki il belli oldu: Yüzde 69 arttı... Türkiye'de silahlı şiddet olayları pandemiye rağmen durmadı. Toplam 3 bin 862 silahlı şiddet olayının gerçekleştiği 2020'de, 2 bin 40 kişi yaşamını yitirdi. Umut Vakfı, 2020 yılında yaşanan silahlı şiddet olaylarının haritasını çıkardı. Hazırlanan raporda İstanbul zirveye otururken, Güneydoğu bölgesi için yapılan ilginç tespitler dikkat çekti.
27.10.2021 Gündem
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu!
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı! Zorunlu oluyor! Eğitimde önemli adım... 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ilgili Bakan Özer açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, "Hedefe ulaşmak için tüm planları ve bütçe yapılandırmamızı yapıyoruz. Şu anda bağımsız anaokulu ve ana sınıflarında yaklaşık 1 milyon 220 bin öğrenci eğitim alıyor. Yeni oluşturulacak kapasite ile bunu 2,5 milyona çıkaracağız" diye konuştu. Peki, 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak mı? 5 yaş çocuklar okula başlayacak mı? 5 yaş için eğitim zorunlu mu olacak? İşte Bakan Özer'in açıklamaları...
27.10.2021 Eğitim
‘SMA aile bilgilendirme kitabı’ ailelere rehber olacak
‘SMA aile bilgilendirme kitabı’ ailelere rehber olacak SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMA-DER) önemli bir çalışmaya imza attı. SMA-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Soyer Demir’in çalışmaları ve Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman'ın editörlüğü ile ortaya konulan SMA Aile Bilgilendirme Kitabı, ailelerin tanı sonrasında doğru bilgiye ulaşma ihtiyaçlarına cevap vererek önemli bir görev üstleniyor. Aileler, derneğin internet sitesi üzerinden form doldurarak kitaba ücretsiz olarak ulaşabiliyor.
5.10.2021 Sağlık
Zengin uyaranlı ortamlar çocuklarda öğrenmeyi etkiliyor!
Zengin uyaranlı ortamlar çocuklarda öğrenmeyi etkiliyor! Okul öncesi sunulan eğitim kalitesinin çocuk gelişimine katkı sunmada önemli rol oynadığını belirten uzmanlar, gelişim açısından okul öncesi eğitime başlamada 3 yaşın ideal olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, okul öncesi eğitime giden ve gitmeyen çocuklar arasında gelişimsel açıdan gidenler lehine olumlu farklılıklar olduğuna dikkat çekiyor. Ülkemizde çocuğun zorunlu öğrenime başlamadan önceki en az bir yıllık eğitiminin okul öncesi eğitim kapsamına alındığını hatırlatan Prof. Dr. Nurper Ülküer, 2023 Eğitim Vizyonu ve stratejilerine göre 5 yaşın zorunlu eğitim sistemine alınacağına dikkat çekti.
27.09.2021 Sağlık
Diyanet'ten '4-6 yaş' için 'Kur'an kursu' açıklaması
Diyanet'ten '4-6 yaş' için 'Kur'an kursu' açıklaması Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubuna Kur'an kurslarının zorunlu hale getirilmediğini, çalışmanın Kuran kurslarını tercih eden çocukların okul öncesi eğitimi almış kabul edilmesi yönünde olduğunu açıkladı.
16.09.2021 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla 81 ile yazı gönderildi ve resmen duyuruldu. Son dakika kayıt parası kararı... Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına ilişkin iş ve işlemlerine dair resmi yazıyı illere gönderdi. Resmi yazıda, okulların 6 Eylül'de açılacağı belirtilerek kurul ve zümre toplantı tarihlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca okul yönetimleri kayıt parası alınmaması, yardımcı materyal reklamı yapılmaması ve seviye/ özel grup sınıfları açılmaması konusunda uyarıldı. Ayrıca MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il Valiliğine resmi yazı gönderdi. Yazıda, kurumlarda görev yapan idari personel ile varsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi diğer personel dahil hiç kimsenin yemek ve benzeri kurum hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmayacağı belirtildi.
21.08.2021 Eğitim
Okul öncesi kapanacak mı, okul öncesi eğitim uzaktan mı-yüz yüze mi? Okul öncesi eğitim nedir? Okul öncesi eğitim kurumları nelerdir?
Okul öncesi kapanacak mı, okul öncesi eğitim uzaktan mı-yüz yüze mi? Okul öncesi eğitim nedir? Okul öncesi eğitim kurumları nelerdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz." Dedi ve alınan yeni kararları açıkladı. Okul öncesi kapanacak mı, okul öncesi eğitim uzaktan mı-yüz yüze mi? Okul öncesi eğitim nedir? Okul öncesi eğitim kurumları nelerdir?
13.04.2021 Eğitim
Hakim ve savcı yardımcılığı geliyor! Hakim ve savcı yardımcılığı nedir, Hakim ve savcı sınavı nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilecek belli mi?
Hakim ve savcı yardımcılığı geliyor! Hakim ve savcı yardımcılığı nedir, Hakim ve savcı sınavı nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilecek belli mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yargıdaki unvanlı görevler için kıdem şartı aranacağını belirten Erdoğan, "Hakim ve savcı yardımcılığını sisteme kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı. Hakim ve savcı yardımcılığı nedir, Hakim ve savcı sınavı nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilecek?
2.03.2021 Gündem
MEB açıkladı ve belli oldu! 26 Şubat; 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar...
MEB açıkladı ve belli oldu! 26 Şubat; 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı tek tek duyurdu. Tarihler belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonların beklediği açıklamayı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İOKBS, 25 Nisan saat 10.00'da yapılacak. Başvurular, 26 Şubat'a kadar alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 81 ile yazı yollayıp yeni kurs programını açıklarken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise 15 Şubat Pazartesi itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağına işaret ederek "Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor." dedi.
9.02.2021 Eğitim
Açık Öğretim Okulları nelerdir, hangileri?
Açık Öğretim Okulları nelerdir, hangileri? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açık öğretim okulları sınavlarının çevrim içi ortamda gerçekleştirileceğini bildirdi. Peki, açık öğretim okulları nelerdir, hangileri?
16.01.2021 Eğitim
MEB duyurdu! Ve değişti, yeni karar alındı, 14 gün içinde...
MEB duyurdu! Ve değişti, yeni karar alındı, 14 gün içinde... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yollayarak duyurdu ve resmen değişti. Milli Eğiti Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada , "Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim. Bizim, salgın sürecinden önce erken çocukluk için uzaktan eğitim modellemeleri üzerine birtakım çalışmalarımız bulunmaktaydı. Ancak şimdi bu çalışmalar, erken çocukluk dönemi için yaptığımız çalışmanın yörüngesini belirliyor" ifadelerini kullandı. İllere gönderilen yazı ile izleme ve filyasyon rehberinin 5 Eylül 2020 tarihinde değişiklik yapılarak yeniden güncellendiği vurgulandı. PCR pozitif vakalarda PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren izolasyonun 14. günün sonunda sonlandırılması gerektiği ifade edildi. MEB ayrıca corona virüs gölgesinde eğitim dünyada nasıl? raporu hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kabine toplantısında “Avrupa’da okulları kapalı tek ülke biziz” dediği toplantıda birçok alternatif ele alındı. Öne çıkan yöntem, uzaktan eğitimin devam ettiği sınıflar için sınavların yüz yüze yapılması.
11.09.2020 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması! Erken çocukluk eğitimi nasıl daha etkin yapılabilir?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması! Erken çocukluk eğitimi nasıl daha etkin yapılabilir? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yeni normalin olmazsa olmazlarından biri de uzaktan eğitim. Bizim, salgın sürecinden önce erken çocukluk için uzaktan eğitim modellemeleri üzerine birtakım çalışmalarımız bulunmaktaydı. Ancak şimdi bu çalışmalar, erken çocukluk dönemi için yaptığımız çalışmanın yörüngesini belirliyor." ifadelerini kullandı.
10.09.2020 Eğitim
AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? Açık lise sınav sonuçları…
AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? Açık lise sınav sonuçları… Açık Öğretim Lisesi’nde okuyan öğrenciler, gözlerini sınav sonuçlarına çevirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde AÖL 3. dönem sınavlarının yapılmayacağını ve dönem derslerinin kredilerinin tamamlanması kararı alındığını duyurunca, öğrenciler arama motorlarına yöneldi ve açık lise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte Açık lise sınav sonuçları…
10.08.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zorunlu eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.